'ANKARA'DAKİ PATLAMA SONUN BAŞLANGICIDIR'

17 Şubat Çarşamba akşamı terör örgütü tarafından Ankara’da gerçekleştirilen patlama sonrasında kamuoyundan farklı yorumlar gelmeye devam ediyor. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının insiyatif alması gereken böylesi hassas bir süreçte sivil toplum örgütleri adına ilk ses Antalya’nın en etkin derneği olarak nitelenen KONGED Genel Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu’ndan geldi.

'ANKARA'DAKİ PATLAMA SONUN BAŞLANGICIDIR'

 Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde son 3 aylık süreçte başlatılan operasyonlara değinen Alveroğlu: “Devletin bu anlamda kullandığı yetki ve güvenlik güçlerimizin büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği operasyonları, uzun vadede bölgenin kalıcı istikrar ve refahı adına atılan sağlam bir temel gibi değerlendirmek gerekir” şeklinde yorumladı. Aynı zamanda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi uzmanı olan KONGED Genel Başkanı; “buradaki hamleleri siyasetin rutin ritminden ziyade 78 milyonun ortak çıkarları ve kamusal düzenin sürdürülebilirliği çerçevesinde okumanın daha birleştirici olacağını” ifade etti.

banner111
Ankara’daki patlama sebebiyle de tüm vatandaşlarımıza başsağlığı dileyen Alveroğlu; “canımızı acıtan bu menfur saldırılar terör örgütü ve maşalığını yaptığı otoriteler adına, bölgedeki varlıklarının sonunda olduklarının, bir başka ifade ile ‘sonun başlangıcı’ olduğunun bir kanıtıdır” şeklinde konuştu. Sivil Toplum Örgütlerinin böylesi bir süreçte siyasilere rol model olabilme fırsatını da es geçmemesi gerektiğine değinen genç başkan: “aynı gemideyiz ve bu geminin adı Türkiye, hiçbirimizin başka bir memleketi yok. Bu nedenledir ki tüm menfi hesaplardan arınarak sivil toplum temelinde bir beraberliğin, gergin ve karmaşık hissi veren ortam adına da bir nefes olabileceğine inandığını” dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 10:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83