'KAZANCA GÖRE VERGİ ANAYASAL ÖDEV'

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Nakip Karakuş, 1990 yılından itibaren her yıl kutlanan vergi haftasına yaklaşılırken, verginin her kesimin kazancına göre ödemesi gerektiği anayasal bir ödev olduğunu söyledi.

'KAZANCA GÖRE VERGİ ANAYASAL ÖDEV'

 Nakip Karakuş, devletin vatandaşlara sunmuş olduğu Eğitim, Sağlık, Adalet, Güvenlik gibi hizmetleri ile bir çok temel altyapı hizmetlerinin yerine getirilmesi için parasal kaynağa ihtiyaç olduğunu ve kamu hizmetlerinin yapılabilmesi için kaynağın toplanan vergiler olduğunu, bu nedenle her kesimin kazancına göre vergi ödemesinin anayasal bir ödev olduğunu vurguladı. 

banner111
Nakip Karakuş sözlerine şöyle devam etti:

'Bilindiği üzere, Devletimizin vatandaşlarımıza sunmuş olduğu Eğitim, Sağlık, Adalet, Güvenlik gibi hizmetleri ile bir çok temel altyapı hizmetlerinin yerine getirilebilmesi için parasal kaynağa ihtiyaç vardır. Kamu hizmetlerinin finansman kaynağı toplanan vergilerdir. Bu nedenle her kesimin kazancına göre vergi ödemesi anayasal bir ödevdir.  Kamu hizmetlerinin kaynağını yaratmak için öncelikle vergi kayıp ve kaçağını önlemek, vergiyi tabana yaymak idaremizin en önemli hedeflerinden biridir. Toplumsal refahın arttırılmasına destek vermek üzere yeterli geliri Adalet, Tarafsızlık ve Verimlilik ilkeleri çerçevesinde toplamak, mükelleflerimizin vergiye uyumunu sağlayarak onlara kaliteli hizmet sunmak misyonumuz olacaktır. Bu bağlamda; Verginin, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşması ve vergiye gönül uyumun sağlanması amacıyla 1990 yılından itibaren kutlanan ve geleneksel hale gelen Vergi Haftasının 27.ncisi bu yıl 22 Şubat- 28 Şubat  tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Bu yıl 27.ncisi kutlanan Vergi Haftasının Devletimize, Milletimize ve tüm Alanya halkına hayırlara vesile olmasını diler, tüm mükelleflerimizin vergi haftasını kutlarım.' 

Vergi haftası kutlamaları 22 Şubat 2016 günü saat 09.30’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başlayacak ve hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


                                                      

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 11:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83