ASGARİ ÜCRET BİN 300 TL OLUYOR

Başbakan Davutoğlu, AKP Hükümeti'nin 2016 Eylem Planı'nı açıkladı, müjde üstüne müjde verdi. Davutoğlu, "Söz verdiğimiz gibi asgari ücret 1.300 TL oluyor" dedi

ASGARİ ÜCRET BİN 300 TL OLUYOR
 Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hükümeti'nin 2016 Eylem Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, işçiden emekliye, askerden polise, genç mezunlardan öğretmenlere pek çok kesime müjde üstüne müjde verdi. ATO Congresium'da 64. Hükümet'in 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıklayan Başbakan Davutoğlu, "Bir haftayı beklemeden, bugün imzalanan kararla lisans öğrencilerinin aldığı 350 Türk Lirası burs ve kredi miktarını bugünden itibaren 400 Türk Lirası'na çıkardığımızın müjdesini veriyorum" dedi. 

ÇAVUŞOĞLU DA İMZA ATACAK 

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları: "Bu hafta içinde Eylem Planı'nın uygulanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararını çıkarıyoruz. Bir hafta içinde reformların izlenmesi ve reform grubu oluşturacağız. Gençlerimize 50 TL'lik nakdi desteği, 100 bin TL'lik faizsiz krediyi başlatıyoruz. 350 TL'lik bursu 400 TL'ye çıkartıyoruz. Çeyiz hesabı, esnafa 30 bin TL'lik faizsiz kredi uygulaması, çiftçiye seraların modernizasyonu için faizsiz kredi desteğini başlatıyoruz. Gençlere, kadınlara, esnafa, çiftçilere, işçilere, bütün vatandaşlara dönük vaatlerin tamamını 3 ay içinde hayata geçiriyoruz. 

'NE SÖZ VERDİYSEK ARKASINDAYIZ' 

Allah'ın izniyle bu çalışmaları hayata geçirdiğimize hep beraber şahit olacaksınız. Milletimize söz verdik, şimdi de verdiğimiz sözleri tutmanın zamanı. Asgari ücreti 1,300 TL'ye, muhtarların 950 TL olan maaşlarını 1300 TL'ye yükseltiyoruz. Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık 1200 TL veriyoruz. Sosyal destek primi kesintisini kaldıracağız. 65 yaş aylığı alanların maaşlarında kesinti duraklama engelleme olmayacak. Emeklileri ve dar gelirli vatandaşları 250 TL taksitle konut sahibi yapacağız. Polislerin ve uzman erbaşların 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkarıyoruz ve polislerin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 oranında artırıyoruz.
 
ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILIYOR 

Er ve erbaşların harçlığını 100 TL'ye çıkarıyoruz. Astsubay emeklileri ile ilgili de tüm sorunları çözüyoruz. Şubat ayında 30 bin öğretmenin atamasını gerçekleştiriyoruz. Çalışan kadınların doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen süresinin kıdemde değerlendirilmesi için çalışma yapıyoruz. Çalışan kadınlara doğumda ilk çocukta 3 ay, 3. çocukta 6 ay ücretli izin hakkı getiriyoruz. Mevsimlik tarım işçisi kadınlar ve ev eksenli çalışan kadınlar için sosyal güvenlikleri için çalışma yapıyoruz. 

GENÇLERE BÜYÜK FIRSATLAR 

İlk kez işe giren her gencin 1 yıllık devlet ödeyecek. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl gelir vergisi muafiyeti getiriyoruz. Gençlerin GSS prim borçlarını sıfırlıyoruz. Genel sağlık sigortası borçlarına destek oluyoruz. Ücretsiz internet düzenlemelerini süratle yapacağız. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Yemde ve gübrede KDV'yi tamamen kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize 30 bin TL'lik karşılıksız kredi veriyoruz. Kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik programlar hazırlıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83