ASMEK'TE TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR

Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da açtığı ASMEK kurslarına, ilçede yaşayan yerleşik yabancılar da yoğun ilgi gösteriyor. Alanya’da yaşayan Almanlar ASMEK bünyesinde Türkçe öğreniyor.

ASMEK'TE TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi’ne bağlı Alanya ASMEK 2015-2016 eğitim ve öğretim birinci dönem kursları başladı. 13 farklı branşda açılan kurslara yaklaşık 450 kişi katılıyor. Çalışanların ve ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği kurslara Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar da büyük ilgi gösteriyor. 

3 AY SÜRECEK

Almanlardan oluşan 43 kişi, iki ayrı grup halinde Türkçe öğreniyor. 12 Ekim’de başlayan yabancılara Türkçe kursu 3 ay sürecek. Oluşturulan iki sınıfta ders gören Almanlar ücretsiz Türkçe öğrenmenin mutluluğunu yaşarken, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu imkanı sağlamasından dolayı teşekkür etti. Kurs sonunda başarılı olanlara MEB onaylı sertifika verilecek
 
TALEP DOĞRULTUSUNDA YENİ KURSLAR AÇILACAK

Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda birçok alanda ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Sadece kendi vatandaşlarımıza değil, yurt dışından ilçemize yerleşmiş binlerce yabancı var. Onların da talebi Türkçe öğrenmek. Bu doğrultuda yabancılar için Türkçe kursu açtık. İlgi büyük. Talepler doğrultusunda yeni kursları açmaya hazırız“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83