AÜ'DEN 'PARALEL YAPI İLE MÜCADELE' AÇIKLAMASI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç duyulması durumunda hukuk çerçevesi içinde paralel yapı ile mücadele konusunda gerekli adımların atıldığı ve atılacağı bildirildi.

AÜ'DEN 'PARALEL YAPI İLE MÜCADELE' AÇIKLAMASI

Çeşitli basın yayın organlarında Akdeniz Üniversitesi'nin adının doğrudan veya dolaylı olarak geçtiği 'paralel yapı ile mücadele' kapsamlı yazılara ilişkin üniversite tarafından üst yönetim imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldı. Ülke genelinde sürdürülen paralel yapı ile mücadelede, devletin büyük hassasiyetle üzerinde durduğu önemli bir konu olduğuna dikkat çekilen açıklamada mücadelenin üniversite yönetiminin de öncelikli konuları arasında yer aldığı kaydedildi. 

banner111
Açıklamada, "Tüm kurumlarda olduğu gibi üniversitemizde de, hukuk çerçevesinde kalınarak ihtiyaç duyulan her alanda gerekli adımlar atılmaktadır ve atılmaya da devam edilecektir. Paralel yapıyla ilişkili olduğu iddia edilen tüm kişi ve olaylarla ilgili olarak, yasal dayanakları ile birlikte üst yönetimin bilgilendirilmesi durumunda, mevcut yasal yapının izin verdiği tüm yetkilerin kullanılmasından kesinlikle imtina edilmemektedir ve edilmeyecektir" denildi.

Açıklamada ayrıca üniversitedeki huzur ortamının da asılsız söylemlerle bozulmasına asla izin verilmeyeceği, mevcut hukuk kurallarına bağlı kalınarak akademik ve idari hayatın sorunsuz bir şekilde sürdürülmesine azami özen gösterileceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 17:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83