Bakan Çavuşoğlu iftiralara yanıt verdi

Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bazı yayın organlarında kasıtlı olarak çıkan "PKK silah bırakırsa barış süreci başlar" şeklinde bir ifadesinin olmadığını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu iftiralara yanıt verdi
Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Alman Haber Ajansı DPA'ya verdiği mülakattaki ifadelerinin çarpıtılması hakkında açıklamada bulundu. DPA'ya verdiği açıklamada Bakan Çavuşoğlu'nun "PKK silah bırakırsa barış süreci başlar" dediği iddia edilmişti. FOX TV'den Fatih Portakal'ın yaptığı haberde Bakan Çavuşoğlu'nun söylediği iddia edilen sözleri Bakan Çavuşoğlu sert bir dille yalanladı.

"Terör örgütü PKK ile pazarlık yapmak için ön şart ortaya koyduğu" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Çocuk katili terör örgütüyle pazarlık yapmak için ön şart ortaya koyduğumuz yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Milletimize verdiğimiz söz, terör örgütünün kökünü kazıyana kadar hiçbir gücün bizi durduramayacağıdır." ifadelerini kullandı.

DPA ile röportajında PKK’nın çözüm sürecini sadece suistimal ettiğini dile getirdiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Şimdi ise milletimizin, özellikle de Kürt vatandaşlarımızın PKK ile mücadeleye sonuna kadar devam etmemizi istediklerini vurguladım." değerlendirmesinde bulundu.

Alman Haber Ajansı DPA da konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun Basın Danışmanı Kahraman Halisçelik'in ifadelerine yer verdi.

Halisçelik, DPA'ya yaptığı açıklamada, PKK'nın silah bırakmasının barış sürecinin yeniden hayata geçirileceği anlamına gelmeyeceğinin altını çizerek, "Bizim Türk vatandaşlarını öldürmeye devam eden bir terör örgütüyle yeniden görüşmelere başlama niyetimiz yok." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 09:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83