Başkan Yücel Ankara'da bizi temsil etti

Alanya Belediyesi, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde Ankara’da gerçekleştirilen “Anadolu Dünya Dolu” etkinliğine katıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, etkinliğe katılırken bu önemli organizasyon için; “79 milletten 17 bin Yeni Alanyalı’nın yaşadığı şehrimizi temsil ettik.” dedi.

Başkan Yücel Ankara'da bizi temsil etti
Alanya Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün davetiyle Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen organizasyonda tanıtım standı açarken Başkan Yücel de organizasyona katılarak stantta misafirlere bilgi verdi. Alanya’nın kültürel ve doğal güzelliklerinin yanısıra sevgi ve bir hoşgörü kenti olduğu bilgisi ziyaretçilere aktarıldı.

40 STANTLA 3000 KİŞİNİN KATILIMI SAĞLANDI

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe Valilikler, Büyükelçiler, Belediyeler olmak üzere farklı kamu kurumları ve dernekler, Uluslararası Göç Örgütü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcileri ve ilgili akademisyenlerin yanı sıra ülkemizin çeşitli illerinden gelen İngiliz, Alman, Rus vb. uyruklardan düzenli göçmenler ile Afganistan, Irak, Suriye ve çeşitli uyruklardan sığınmacıların katılımıyla 40 stant açıldı. Göçmen ve yabancı misafirlere ev sahipliği yapan 40 şehrin temsilcileri, gün boyu göçmenler ve yabancı misafirler için yürütülen faaliyetlerini misafirlerine aktardı. Bu önemli etkinliğe ortalama 3000 kişi katıldı.

GÖÇMENLER GÜNÜ’NE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

Siyaset, sanat ve spor dünyasından birçok misafirin katılım gösterdiği Göçmenler Günü’nde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak göçmenlere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bugün Türkiye dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi olmasına rağmen diğer yerlerde sergilenen çirkinliklerin hiçbirinin yaşanmadığı bir ülkedir. Biz renginden kültüründen önce insan olarak bakıyoruz. Karşınızdakini önce insan olarak gördüğünüzde ona insana yakışmayan bir davranış sergileme imkânı zaten olamaz.” dedi.

YÜCEL: “79 MİLLETTEN 17 BİN YABANCI DOSTUMUZA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, standı ziyaret eden misafirlere Alanya’nın sevgi ve hoşgörü şehri olduğunu anlatırken şunları söyledi; “Bizler çok dilli, çok dinli ve çok uluslu bir şehirde yaşıyoruz. Bunla da her zaman gurur duyuyoruz. 79 milletten 17 bin yabancı dostumuza ev sahipliği yaparken onlarla uyum içinde yaşıyoruz. Bu önemli organizasyonda ülkemizdeki çeşitliliği ve güzellikleri bir kez daha görmüş olduk. Alanya Belediyesi olarak açtığımız standımızda şehrimizin güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduk.”

ZİYARETÇİLER ALANYA BELEDİYESİ STANDINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Alanya Belediyesi’nin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde Ankara’da düzenlenen ‘Anadolu Dünya Dolu’ etkinliğinde açtığı standa misafirler yoğun ilgi gösterdi. Stantta muz lifinden, avokadoya, ipek böceğinden Alanya’nın tarihi ve kültürel değerlerine birçok ürün ziyaretçilere tanıtıldı. Alanya’yı tanıtan ürünler ve broşürlerin yer aldığı çantalar misafirlere hediye edildi.

ALANYALI YERLEŞİK YABANCILAR STANTTA BİLGİ VERDİ

Ankara’ya giden Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi üyesi 10 yerleşik yabancı vatandaş da standa gelerek Alanya hakkında görüş ve bilgilerini ziyaretçilere aktardı. Şehirdeki huzur ve hoşgörü ortamını standı ziyaret eden misafirlere aktaran yerleşik yabancılar, hediye çantalarının dağıtılmasına da yardımcı oldular. 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 14:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83