Başkan Yücel'den Alanyalılara önemli bayram uyarıları

Başkan Yücel'den Alanyalılara önemli bayram uyarıları


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kurban Bayramı ve 9 günlük resmi tatil öncesi açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel, vatandaşları nüfus yoğunluğunun arttığı şu günlerde kendilerinin ve toplum sağlığı için aşı olmaya davet edip, bayramlarını kutladı.


Alanya Belediyesi’nin tüm birimleriyle Kurban Bayramına hazır olduğunu ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Halkımızın ve kentimizde tatil yapan yerli ve yabancı misafirlerimizin huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirebilmeleri için tüm çalışmalarımızı yaptık, gerekli önlem ve tedbirlerimizi aldık. Çözüm Masamız ve tüm birimlerimiz bayram süresince de 7/24 görevlerinin başında olacaktır” dedi.

“UYGUNSUZ KONAKLAMA GÖRÜNTÜLERİNE İZİN VERİLMEYECEK”

“Bayram tatili dolayısıyla kentimizde büyük bir nüfus artışı ve yoğunluk yaşıyoruz” diyen Başkan Yücel, “Bayram sürecine girmeden bunu hissetmeye başladık. Güvenli Turizm Sertifikasıyla hizmet veren turistik tesislerimize doluluk oranları en üst seviyelerde. Otellerimizdeki bu yoğunluk nedeniyle kentimize gelmek isteyen tatilcilerin önceden rezervasyonlarını yaptırmaları sorun yaşamalarını engelleyecektir. Sokak, park ve sahillerde uygunsuz görüntülerin oluşmasını kesinlikle istemiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın da konaklama konusunda mağduriyet yaşamasını, zor durumda kalmasını istemeyiz” ifadelerini kullandı.

“YOĞUN TRAFİK ORTAMLARINDA SAKİN VE HOŞGÖRÜLÜ OLALIM”

banner111

Kent genelinde trafik sorunu yaşandığına değinen Başkan Yücel, “COVID-19 normalleşme sürecinde güvenli seyahat etmek istemeleri nedeniyle tatil için gelen misafirlerimiz kendi özel araçları ile seyahat etmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle özellikle turizm bölgelerinde trafik yoğunluğu artmıştır. Bu sebeple tüm hemşerilerimiz ve misafirlerimizden trafikte saygılı ve hoşgörülü davranmalarını ve kurallara uymalarını, trafik akışını aksatacak davranışlardan uzak durmalarını rica ederim” diye konuştu.

“TATİL BOYUNCA İSKELE CADDESİ TRAFİĞE KAPALI OLACAK”

Trafik yoğunluğunu azaltmak, yakıt ve zaman tasarrufuyla birlikte sıkışık trafik görüntülerinin önüne geçmek adına tatil boyunca 21.00-01.00 saatleri arasında Kuyularönü Camii ile İskele-Rıhtım bölgesi arasında kalan yolu Atatürk Caddesi’ne kadar araç trafiğine kapatacaklarını söyleyen Başkan Yücel, “Bu bölgede ciddi oranda trafik yoğunluğu yaşanıyor, vatandaşlarımız en başta çok vakit kaybediyorlar. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlanması adına, kötü görüntülerin de önüne geçmek için akşam saat 21.00 ile 01.00 arasında bu bölge trafiğe kapalı olacak. Vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar araç kullanımdan uzak dursunlar, pandemi kuralları çerçevesinde toplu taşıma veyahut seyirlik yürüyüş şeklinde trafikte bulunsunlar” dedi.

“KURBAN KESİM YERLERİMİZ HAZIR”

“Kurban Bayramı ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık” diyen Başkan Yücel, “Merkez Oba Mahallesi Karakocalı Tünel Üstü, Konaklı Menderes Bulvarı, Mahmutlar Sanayi Sitesi altı, Demirtaş Yenidamlar Cami yanında olmak üzere 4 ayrı noktada kurbanlık satış hizmetimiz devam etmektedir. Veteriner hekimler kontrolünde sağlık taramaları yapılan kurban satış alanlarımızdan vatandaşlarımız güvenle kurbanlık alışverişlerini yapabilirler. Bayramda da Eşgilik Düğün Salonu, Gazipaşa Dolmuş Durağı, Mahmutlar Şantiyesi ve Payallar Hizmet Binasında olmak üzere 4 noktada hazırlayacağımız alanlarda ücretsiz kesim hizmeti vereceğiz” dedi.

“KURBAN ATIKLARINI BOŞ ALANLARA ATMAYALIM”

Vatandaşların Alanya Belediyesi Çözüm Masası üzerinden ücretsiz kurban kesim işlemi için randevu alabileceğini söyleyen Başkan Yücel, “Vatandaşlarımız Çözüm Masamızdan ya da internet sitemizden randevu alarak kurbanlarını kestirebilirler. Vatandaşlarımızdan kurban bayramı süresince temizlik ve hijyen kurallarına uymalarını hassasiyetle rica ediyorum. Kurban atıklarını mutlaka poşetleyerek atalım, kesinlikle boş alanlara, ormanlık alanlara kurban atıklarını atmayalım. Belediyemiz temizlik işleri şantiyelerine kurban atıklarınızı getirebilirsiniz. Hava çok sıcak olduğu için koku, kötü görüntü ve etrafa mikrop ve sinek yayılmasına izin vermeyelim” şeklinde konuştu.

“BİREYSEL VE TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN AŞI OLMAYA ÖZEN GÖSTERELİM”

“COVID-19 normalleşme sürecindeyiz ancak pandemi hala bitmedi” diyerek aşılanmaya dikkat çeken Başkan Yücel, “Tüm ülke genelinde olduğu gibi kentimizde ve Antalya bölgesinde artış var. Lütfen bayram süresince pandemi kurallarına uyalım. Tam aşılı olsak bile kalabalık ortamlardan uzak duralım, maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyalım. Aşı olmayan vatandaşlarımız da aşılanmaya özen göstersinler. Aşı şu an toplumumuz ve dünya için en önemli korunma silahı. Lütfen ihmal etmeyelim” dedi.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BELLİ OLDU

Bayramın Birinci günü olan 20 Temmuz Salı günü saat 14.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde protokol ve vatandaşların bayramlaşma töreni yapılacağını söyleyen Başkan Yücel, “Pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak bayramlaşmaya vatandaşlarımızı davet ediyorum. Alanya halkımızın, kentimizde bulunan yerli ve yabancı misafirlerimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Umarım salgın gölgesinde geçirdiğimiz son bayramımız olur temennisiyle birbirimize sıkıca sarıldığımız, özlemle kucaklaştığımız nice bayramlara erişmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, herkese mutlu bayramlar diliyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83