Başhekimden Alanyalılara bayram için önemli uyarılar

Başhekimden Alanyalılara bayram için önemli uyarılar

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, koronavirüs salgının henüz bitmediğine dikkati çekerek Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken hususlara değindi.  Başhekim Lakadamyalı bayram tatili süresince Acil Servis,  Aşılama Ünitesi ve tüm yataklı servislerde kesintisiz, nitelikli bir sağlık hizmetini vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.  

banner111

 Kurban Bayramı bu yılda koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanacak. Bu Bayramda vatandaşlara kesintisiz sağlık hizmeti sunacaklarını aktaran Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı, " Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Kurban Bayramı’nda Acil Servis,  Aşılama Ünitesi, COVİD Poliklinikleri, Yoğun Bakım, Ameliyathane, Doğumhane ve tüm yataklı servislerde kesintisiz, herkesin ulaşabileceği nitelikli sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz.  Koronavirüse karşı en büyük kozumuz olan aşılama faaliyetlerimiz bayramda 09.00-24.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecektir. Bayram süresince hizmet verecek olan tüm ünitelerimizde insan gücü ve tıbbi donanım yönünden sıkıntı yaşanmaması için gerekli önlem ve tedbirlerimizi aldık.  Başta hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız ekip anlayışı içerisinde büyük fedakârlıklarla görevlerini yerine getirmektedir" dedi.  


 MASKE-MESAFE-HİJYEN KURALLARINA DİKKAT!


Sağlıkla ilgili temel unsurlara asgari özenin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı,”  Kurban kesim alanlarında başta temizlik olmak üzere maske, mesafe konusunda duyarlılığımızı lütfen devam ettirelim. Kurban kesim alanlarında gereksiz kalabalıklardan, bayramlaşmalarımızda sosyal mesafeyi etkileyebilecek her türlü unsurdan uzak durmaya özen gösterelim.  Bayramı pandemi kuralları çerçevesinde değerlendirelim. Sevdiklerimizi üzmeyelim” ifadelerine yer verdi.   
 
KURBAN KESİMİNİ KASAPLARA BIRAKALIM!


Bayramda kurban kesimi nedeniyle yaralanmalara dikkati çeken Prof. Dr. Lakadamyalı, "Bu bayramın diğer bir özelliği kurban kesmemiz vesilesiyle kesici ve delici aletlerle olan ilişkimizdir. Lütfen kurban kesim faaliyetini bu konunun ehli ve uzmanı olan kasaplara bırakalım. Kurban bayramınızı yaralanmalar nedeniyle acil servislerde geçirmeyin. “dedi.  
 
KURBAN BAYRAMINDA NASIL BESLENİLMELİ?


Bayramda sindirim problemlerinin arttığına dikkati çeken Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı,”  
Kurban Bayramı’nda özellikle hayvansal et kaynaklarının daha çok tüketilmesi sindirim rahatsızlıklarını da beraberinde getirmektedir. Kesim faaliyetlerinden sonra etlerimizi mutlaka en az 24 saat dinlendirelim. Sadece protein ağırlıklı değil sebze ve sıvı tüketimi de dikkat edelim. Kurban Bayramı'nın tüm vatandaşlarımıza başta sağlık,  huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyor, herkese iyi bayramlar diliyorum “diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83