Başkan Yücel'den flaş açıklamalar: Bizi bilen bilir

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yücel, Alanyaspor'a verilen destek konusunda, "Bizi bilen bilir" dedi.

Başkan Yücel'den flaş açıklamalar: Bizi bilen bilir
Alanya Belediye encümeni haftalık olağn toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası Yücel basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

TELEFERİK BAYRAMDA AÇILIYOR

Alanya'nın 30 yıllık hayali olan teleferik projesinin deneme sürüşlerinin yapıldığını belirten Yücel, "İnşallah yasal prosedürleri bitirebilirsek bayramda inşallah faaliyete girecek. Aynı zamanda da ‘biliyorsunuz biz hep kadere inanan insanlarız’ GES’in enerjisini dün deneme yaparak ilk defa trafolara verdik. Bunlar bölgemiz adına güzel şeyler, sevindirici haberler. İnşallah çalışmalarımız hızlı ve ivedi şekilde devam edecek. 

ALTAV'A SAHİP ÇIKTI

Son günlerde Alanya'nın gündemindeki konulardan biriside ALTAV'dı. ALTAV'ın dizi çekimleri için 3 bin Lira vermediği ve çekimlerin iptal olduğu Alanya tanıtımının büyük bir fırsat kaçırdığı iddia edilmişti. Yücel konuyla ilgili, "ALTAV tarihinde ilk defa bu kadar daha canlı ve diri, proje üreten ve neredeyse Uluslar arası ve ulusal tüm fuarlara katılıyor. Kısıtlı bütçe ile elinden geleni yapıyor. Ona göre de bütçeyi değerlendiriyor. 

Biliyorsunuz ki ALTAV’ın genişletilmiş bir çatısı vardır. Sivil toplum örgütlerinin, turizmcilerinin ve bir çok derneklerin üye olduğu bir altyapıya sahip. Bizim bir komisyonumuz var, gelen her konu değerlendirilir ve her hafta da Çarşamba günleri toplantımız olur ve hangi projelerin ne kadar önem arz ettiğini değerlendiririz oradan çıkacak sonuca göre icraata geçer bölgemizin tanıtımı için elimizden geleni yaparız. Fakat geçen gündeme gelen konuyu arkadaşlarımız paylaşmışlardır. Alanya’da yerleşik yabancıların içinde Finlilerin de önemli bir yeri vardır. Burafda oturan Finlilerin o diziyle ilgili bizlere önemli bir yorumu olmuştur. Eğer bu diziyi Türkiye’yi ziyaret eden Finliler izlerlerse gelme niyetleri varsa bile gelmezler diye de beyanları vardır. Bunu sizlere gösterebiliriz. Biz de tabi ki bu yanlış algıyı bu bölgeden uzak tutmak için kibarca bu projeye dahil olmayacağımızı söyledik. Zaten bu projenin bütçesi öyle yazıldığı gibi değil o yazılanı 10 20’ye katlarcasına bir bütçe. Detur’un sahipleri de buradaydı sabah onlarla da bu konuyu görüştük.  Onlarda bu durumdan dolayı kendi elemanlarından ötürü üzüntü duyduklarını dile getirdiler. Biz de kendilerini anlayışla karşıladık. Kurumsal bir ALTAV’ın değeri çok büyüktür. Bunu da buradan dile getirmek isterim. Ayrıca biz bu kurumsallığı taşıdığımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

"TURİZM İYİYE GİDİYOR"

Turizm sezonunu değerlendiren Yücel, "Alanya’da otel düzeylerinde turizm son yıla göre iyi bir artış olduğunu hep birlikte görüyoruz. Yeterli mi? Hayır. Ama konaklama olarak iyi bir ivme yakaladık. Bölgemizin en büyük sorunu bunu her zaman, her yerde söylüyorum; şu anda inşaat ve emlak sektörünün duraklamasından şehre biraz yansıması geç oluyor. İnşallah bu inşaat ve emlak sektörü canlanırsa şehre yansıyacağını inanıyorum. Ben turizmin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bayram tatilinin kısa olmasından dolayı yerli turistte geçen seneki ivmeyi yakalamaya biliriz. Ama tabi ki bu zaman diliminde tatil uzatılırsa bölge için iyi olacağını düşünüyorum."

"POLEMİĞE GİRMEM"

Bir gazetecinin Alanyaspor hakkındaki sorusu üzerine Yücel, "Bizim Alanyasporla ilgili ne yaptığımızı, ne yapacağımızı, nerde olduğumuzu herkes biliyor. Biz fazla polemiğe girmeyerek, yaptıklarımızı balık bilmezse halik bilir diyoruz. Onun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum." diye kounştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 13:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83