Bayan Yücel'den önemli çağrı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in eşi Yıldız Yücel artan çocuk istismarlarına karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Bayan Yücel'den önemli çağrı
Geçtiğimiz günlerde arka arkaya gelen çocuk istismarı haberleri Türkiye'yi derinden sarstı. Ülkenin gündemine oturan çocuk istismarı ile ilgili uyarı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in eşi Yıldız Yücel'den geldi. 

Bayan Yücel vatandaşlara şu uyarıları yaptı:

* Çocuklara bir şey ikram etmeden önce annesinden izin alın. Sarılıp öpmek için izin bile istemeyin, öpmeden karşıdan sevin. Devir başkasının çocuğunu kucaklayıp sevecek devir değil.
* Çocuklarınıza "Git hadi sevsin seni, öpsün seni" filan demeyin. Kimse öpmesin, sevmesin, varsın çocuğunuza yabani desinler.
* İyi dokunuşu, kötü dokunuşu daha küçükken oyun halinde öğretin. İnanın bu en az motor gelişimi kadar önemli.
* Bu zamanda çocuklar kendi evi hariç başka evde kalmamalı. Aileyi tanıyor bile olsanız, izin vermediğiniz için evde isyan çıkacak bile olsa, oturup her şeyi açık açık anlatın. Yaşadıklarından etkilenip psikolojisi bozulacağına; sizden duyduklarıyla siniri bozulsun daha iyi.
* Eve gelen her misafirin kucağına oturmak zorunda olmadığını ısrarla anlatın!
* Cinsellik artık aile arasında konuşmaya utanılcak bir konu olmasın. Yaşına göre çocuğunuza açık açık cinsellik eğitimi verin. Sohbet edin, merak ettiklerini cevaplayın.
* Özel bölgelerinin sadece ona ait olduğunu ve kimsenin dokunmaması gerektiğini sürekli tekrarlayın!
* "Ya annem kızarsa ya, babam kızarsa" gibi kaygıları taşımayan evlatlar yetiştirin.
* Çocukları dudaklarından öpmeyin, öptürmeyin, büyüdükçe bunun yanlış olduğunu anlatmak zor oluyor!
* Site içerisinde bile oturuyorsanız bahçeye saldığınızda ara ara kontrol edin, gerekirse inin aşağıda oturun. En kuytu köşede diğer arkadaşı tarafından tacize uğrayan çocuklar var. 
* Her okul dönüşü yarım saatinizi çocuğunuzla sohbete ayırın, hiçbir şey anlatmasa da gizlediği bir şey olursa hareketlerinden anlarsınız.
* Telefonu varsa telefonunu, günlüğünü, kullandığı bilgisayardaki arama geçmişlerini ara ara mutlaka kontrol edin.
Alınan alınsın, küsen küssün, isteyen görüşmesin, "annem babam beni başkalarının öpmesine, kucağına almasına izin veriyor, demek ki bu kötü birşey değil" düşüncesinin çocuğunuza yerleşmesinden iyidir! Varsın çocuğunuza yabani desinler! Bırakın size de "iyi ki bir çocuğun var" desinler. Siz çocuklarınızı pamuklara sarın. Kimsenin ne dediği önemli değil. Önemli olan anne babaların çocuklarıyla olan iletişimidir. 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83