Beklenen sergiyi belediye yarın açıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Alanya Belediyesi’nin düzenlediği, kendi arşivinden seçtiği ve karelerde Alanyalı kadınların günlük yaşamından kesitlerin sunulacağı siyah beyaz fotoğraf sergisi yarın açılıyor.

Beklenen sergiyi belediye yarın açıyor

Alanya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel siyah beyaz fotoğraflardan oluşan bir sergi hazırladı. Sergide, 1930’lu ile 1990’lı yıllar arasındaki döneme ait Alanyalı kadınların yaşantılarından, anneliklerinden, düğün, sünnet, giyim ve mesleklerinden kareler sergilenecek.

banner111
ALANYA’DAKİ KADIN KÜLTÜRÜ SERGİLENECEK

Sergiyi gezecekler, zamanda yolculuk yaparak siyah beyaz fotoğraflarla ve manken üzerindeki kıyafetlerle giyim kuşamın yıllara göre nasıl değiştiğini görebilecekler. Alanya’nın ünlü terzilerini, gelinliklerin yıllara göre değişimini, Alanya’nın önemli kültür değerlerinden biri olan ipeğin üretim aşamasından dokumasına kadar olan bölümde ipekböcekçiliği üretimini, siyah beyaz fotoğraf ve objelerle tanıtımını yerinde görebilecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanacak olan “Alanya Kadınları Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi”, yarın saat 14.00’da Kültür Merkezi’nde açılacak ve 17 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini bekleyecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83