Bülten gazetelere, reklam bilboardlara gidiyor!

Antalya’da düzenlenen Geleneksel Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda konuşan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, yerel medyayı bültenlerle kullanıp, reklamları bilboardlara veren işadamı ve turizm sektörü temsilcilerine sitem etti.

Bülten gazetelere, reklam bilboardlara gidiyor!
Dün akşam Su Hotel’de AGC tarafından Geleneksel Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması düzenlendi. Bir çok protokol, bürokrat, iş adamı ve gazetecinin katıldığı ödül töreninde yazılı basın, televizyon, yılın radyocusu, sayfa tasarımı, yılın internet gazetesi ve fotoğraf yarışması dallarında ödüle layık görülen gazeteciler ödüllendirildi. Törende konuşan AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise, yerel medyaya destek vermeyen işadamlarına sitem etti.

Türk basını teknolojiyi kendine entegre ediyor”

Teknolojinin artması, sosyal medyanın da etkin hale gelmesiyle birlikte gazetecilerin işinin zorlaştığına dikkat çeken Yeni, “Şu anda burada sadece gazeteciler değil, 500 gazeteci var. Herkes kendi takipçisi ölçüsünde bir tiraja sahip. Böyle bir dünyada gazetecilik yapmaya çalışıyoruz ve gerçekten işimiz çok zor ama ben meslektaşlarımla gurur duyuyorum. Çünkü, Türk basını bu konuda teknolojiyi kendine entegre ediyor. Dünyada gerçekten teknolojiyi yıldızlı kullanan da bir medyaya sahibiz. Yeter mi? Bence daha iyisini yapmalıyız” dedi.

“Lütfen bizi dilenci durumuna düşürmeyin”

Basın sektörünün, özellikle yerle medyanın desteklenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yeni, iş dünyasına çağrıda bulundu. Yeni, “Bu salonda çok sayıda iş adamı dostlarımız var. İş dünyasını temsil eden başkanlarımız var.
Gazetelere reklam vermek, destek olmak ayıp bir şey değil, ayrıca bir sosyal sorumluluk projesidir. Çünkü sizin basına verdiğiniz her kuruş, reklam, kamu adına görev yapan bir yayıncılığa verilmiş reklamdır. Tabiiki gazeteler reklamlarla yaşayacak, abonelerle, izleyicilerle yaşayacak. Dolayısıyla o kurum, izleyicinin gücünü toplumdan, sizlerden alması gerekiyor. Buradaki iş adamlarından özellikle rica ediyorum, Antalya medyasını destekleyin”diye konuştu.

"Bülteni de, haberi de gitsinler billboardlara assınlar"

Yerel gazeteye reklam vermeyen işadamlarını da eleştiren Yeni, “Son günlerde açık hava reklamcılığı hastalığı başladı. Bu kadar yerel medya reklamsız gazete çıkarırken, Antalya’da her sokak başı, adım başı cadde, sokaklar her yer adeta bir açık hava reklam çöplüğüne dönüştü. Kusura bakmasın yerel yöneticilerimizi biraz eleştiriyor gibi oluyoruz ama bu bizi vurdu ve çok etkiledi. Şimdi bülteni gazetelere gönderiyorlar, reklamı billboardlara asıyorlar. Ben çok yakında bir kampanya başlatacağım, medyayı kullanmayıp, billboardı veya açık hava reklamcılığını kullanan her kimse gitsin bundan sonra bültenleri de oraya assınlar ve haberlerini oraya assınlar. Gerçekten çok sıkıntılı bir dönem ve dolayısıyla medyanın yaşaması gerekiyor. Bir şehrin çözümleri için medya çok önemli” ifadelerini kaydetti.

“Önüne gelen laptop alıp ‘bende gazeteciyim’ diyor”

AGC olarak medyanın işinin doğru yapması için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Yeni, “Son zamanlarda korkunç bir internet gazeteciliği çılgınlığı başladı. Önüne gelen elinde bir laptop, gidiyor bir haber portalı indiriyor bedavaya. ‘Bende gazeteciyim’ deyip sokakta şantaj yapıyor, işini iyi yapanların da işini engelliyor. Bunlarla mücadele etmek de bizim görevimiz, gelin bize şikayet edin. Mağdur eden herkes yargıya gidebilir ya da bize gelin gider suç duyurusunda bulunuruz. Biz işini iyi yapanların hakkını korumak mecburiyetindeyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83