CHP'li gençler: Yeniden yargılansınlar

CHP'nin çiçeği burnunda Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Erdem ve yönetimi bir açıklama yaparak ülke gündemini değerlendirdiler.

CHP'li gençler: Yeniden yargılansınlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Erdem ve yönetimi bir basın açıklaması yayımladılar. 17-25 Aralık Operasyonları hakkında görüşlerini bildiren gençler şu sözlerle sürecin yeniden başlaması gerektiğini savundular:

"17 Aralık sabahı Türkiye güne şok bir haberle uyandı. İstanbul Cumhuriyet başsavcı vekilinın kordinasyonunda İstanbul ve Ankara’da eşzamanlı operasyonlar başlatıldı. Aralarında dönemin içişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Ve Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın çocukları ile birlikte Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan, İşadamları Ali Ağaoğlu, Reza Zarraf ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sahte belgelerle hayali ihracat teşebbüsleri, altın kaçakçılığı, karapara aklama, rüşvetle vatandaşlık dağıtımı, imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, arazi vurgunculuğu ve ihalelere fesat karıştırma gibi ağır suç ve suçlamalarla sarsıldı ülke gündemi. Operasyon Türkiye’de ve AKP'de adeta deprem yarattı. Kirli ilişkiler ve yolsuzluk ağlarının deşifre edildiği ve rüşvet çarkının nasıl döndüğüne tanıklık etti Türkiye.

ABD’nin New York kentinde başlayan Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab’ın, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45 ila 50 milyon Euro arasında rüşvet verdiğini iddia etmesi, kapatılan 17-25 Aralık davasını yeniden gündeme getirdi. Eski Cumhuriyet Savcısı Ali Özgündüz, kapatılan 17-25 Aralık yargılamasının yeniden yapılması gerektiğini söyledi. 

Türk milletinin beklentisi yolsuzluklarla ucu nereye giderse gitsin kime uzanırsa uzansın hesaplasılması ve kurumlara duyulan zedelenmiş güven duygusunun tamir edilmesidir. Temiz toplum için geleceğimiz için bu hesaplaşmanın yapılması elzemdir. İşte bu nedenle sonuç olarak sorumluluğu olan herkezin hukuk önünde ve milli vicdanlarda aklanması gerekiyor."

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 13:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83