Büyükşehir'den esnafa vergi uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilan ve reklam vergi borcu ödemede ilk taksit döneminin 01-31 Ocak olduğunu hatırlatarak mükellefleri uyardı.

Büyükşehir'den esnafa vergi uyarısı
Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri mükelleflere, ilan ve reklam vergilerini Ocak ayının son gününe kadar yatırmaları gerektiğini hatırlatarak, zamanında yatırılmayan vergi borçlarına ceza uygulanacağını bildirdi. 
Yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan cadde, bulvar, meydan vb. yerlerde yapılan her türlü ilan ve reklamın vergiye tabi olduğu belirtilerek “şu ifadelere yer verildi. 

"Beyanda Bulunun, Verginizi Ödeyin"

“Vergiye tabi ilan ve reklamlarda, ilan ve reklam işinin mükellef tarafından yapılması halinde tabela işinin yapılmasından önce mükellef söz konusu tabela ölçülerini belediyeye beyan etmekle sorumludur. Süreklilik arz eden ilan ve reklamlarda mükellefin her yıl Ocak ayı itibariyle rızaen beyanda bulunup tahakkuk ettirmesi ve bu süre içinde de ödemesi gerekmektedir. Mükellef bu sorumluluğu yerine getirmediği takdirde 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 341 ve 344. Maddesi uyarınca cezai müeyyideye maruz kalacakları değerlendirilerek 2018 yılı ilan ve reklam vergilerini beyan dönemi içerisinde 01-31 Ocak 2018 tarihinde bildirmeleri gerekmektedir. İlan ve reklam vergisi 1. Taksit son ödeme tarihi 01-31 Ocak 2018, 2. Taksit son ödeme tarihi 01-31 Temmuz 2018’dir.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 11:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83