ÇAVUŞOĞLU MKYK'YA GİRİYOR MU?

Alanya'dan AK Parti İlçe Başkanı'nın oy kullanacağı AK Parti kongresinde gözler Alanyalı Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun MKYK'ya girip giremeyeceğine çevrildi.

ÇAVUŞOĞLU MKYK'YA GİRİYOR MU?
AK Parti seçim öncesi kongre gidiyor. Alanyalı Dış İşleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu isminin MKYK'da yer alacağı konuşuluyor. Antalya'da toplam 26 delege varken Alanya'dan oy kullacak tek isim İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 1 Kasım seçimleri öncesi 5. Olağan Kongresi’ni yarın yapıyor. Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yeniden aday olduğu kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı, eski Ulaştırma Bakanı Binail Yıldırım’ın son güne kadar adaylık için nabız yokladığı öğrenildi. Kulislerde, “Parti içi uzlaşı sağlandı. Davutoğlu tek aday” cümleleri yankılandı. 

LÜTFİ ELVAN KRİZİ Mİ YAŞANDI? 

Öte yandan Seçim Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olarak kararnamesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne giden Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın, Erdoğan’ın müdahalesi ile liste dışında kaldığı, buna gerekçe olarak da Bakanlığı döneminde Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın isimleri bürokraside koruması gösterildi ve bu iddialardan sonra Elvan’ın 1 Kasım öncesi milletvekilliğinin de zora girdiği öne sürüldü. AKP hükümetlerinin en uzun süreli bakanlarından olan Binali Yıldırım, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olunca yerine Lütfi Elvan atanmış, Elvan'ın ise bakanlıkta Yıldırım’ın izlerini sildiği ileri sürülmüştü. 

'ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİ' İDDİASI 

Yıldırım’ın atadığı üst düzey tüm bürokratları değiştirdiği, atanan bazı isimlerin ise Gülen Cemaati'ne mensup bürokratlardan seçildiği öne sürülürken, Yıldırım'ın da danışmanlığını yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Elvan’ı şikayet ettiği iddia edilmişti. Bu spekülasyonların ardından yine bir başka iddiaya göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Seçim Hükümeti'nde Ali Babacan’ın üstlendiği ‘ekonomi patronluğunu’ Lütfi Elvan’a vermek istedi. Başbakan Yardımcısı olarak da kararnamesi hazırlandı. Ancak Erdoğan, Elvan’ın ismini görünce çizdi ve listeye girmesine onay vermedi. Elvan’ın yerine Cevdet Yılmaz bu göreve getirildi.

ÇAVUŞOĞLU MKYK'YA GİRİYOR MU?

Binali Yıldırım'ın, 1 Kasım Erken Seçimleri'nde Lütfi Elvan’ın TBMM dışında kalması için mücadele verdiği, hatta Erdoğan’ın da Elvan’ın milletvekili olmasına sıcak bakmadığı ileri sürülüyor. Bu arada Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, merakla beklenen AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde olabilecek isimler arasında Alanya ile de bağları olan Haluk İpek'in bulunmadığı, Alanyalı eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ise listede olduğu belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 18:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83