ÇAVUŞOĞLU'NDAN ALANYA'YA MÜJDE VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya krizinden Türk turizm sektörünün etkilenmemesi ve özellikle Antalya bölgesinin sıkıntı yaşamaması için bir dizi çalışma yaptık" dedi

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ALANYA'YA MÜJDE VAR
Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Genel Başkanı Fatma Semiz başkanlığındaki işadamları heyetini kabul etti. Yeni kurulan hükümete başarı dileklerini ileten Semiz, derneğin çalışmalarıyla ilgili Çavşuoğlu'na bilgi verdi. Alınan bilgilere göre; Semiz, ANGİAD'ın "Global ANGİAD Projesi" ve sosyal medya üzerinde İngilizce yayın yapan "ANGİAD Offical" aracılığıyla lobi faaliyeti yürüttüğünü anlattı. Semiz, "Yurtdışı gezilerimiz ve büyükelçilerle kurduğumuz güçlü diyalogla da Türkiye’nin haklı davalarında lobi çalışması yapıyoruz. Ancak bunu daha fazla sayıda kişi ve kurum yapmalı" dedi. Semiz, Çavuşoğlu'na işdünyasının sıkıntılarını iletirken, şunları söyledi:
"Türkiye bir taraftan kendi markalarını büyütürken, diğer taraftan da dünyada revaç gören, popüler olan markaları satın alma yoluyla Türkiye’ye taşımalıdır. Bu konuda desteğinizi beklerken, yurtdışı gezilerinizde daha fazla işadamını yanınızda görmek isteriz. Irak'ta iş yapan müteahhitlerimiz alacaklarıyla ilgili sıkıntı yaşıyor. Bizim bu noktada hükümetimizden talebimiz, Irak’ta iş yapıp parasını alamayan Türk işadamlarının, alacakları için Irak’a kredi sağlamasıdır. Ayrıca Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle Antalya'daki otellerin durumu vahim. Bu konuda neler yapılıyor?"

ALGI SOSYAL MEDYADA OLUŞUYOR

Çavuşoğlu'nun ise özetle şu değerlendirmelerde bulunulduğu aktarıldı: "ANGİAD’ın çalışmalarını 1990’lı yıllardan beri takip ediyorum. Önemli işlere imza attığınızı biliyorum. Özellikle Türkiye’nin ihtiyacı olan lobi faaliyetleri konusundaki girişimlerinizi çok önemsiyorum. Sizin de söylediğiniz gibi lobicilikte yalnızca resmi görüş yetmez. Sivil toplum kuruluşları ve farklı kanalların yarattığı etki daha büyük. Bunların yaptığı lobicilik daha etkin oluyor. Keza ANGİAD Official önemli. Zira artık algı sosyal medyada oluşuyor. Türkiye’nin lobicilikle ilgili çalışmalarında daha etkin olması için yeni hazırlıklar içindeyiz.

ANTALYA'DA YENİ BİR İSTANBUL KURACAĞIZ

Rusya krizinden Türk turizm sektörünün etkilenmemesi ve özellikle Antalya bölgesinin sıkıntı yaşamaması için bir dizi çalışma yaptık. Örneğin 22 bin metrekarelik Antalya fuar alanını 125 bin metrekareye çıkarılması için çalışma başlattık. Ayrıca Alanya ve Kemer’deki kongre merkezleri biran evvel tamamlanacak. Bu sayede Antalya bölgesi çok önemli zirve ve toplantılara evsahipliği yapacak. Antalya’da yeni bir İstanbul kuracağız."

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 18:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83