Çevre yoluna otomatik sulama sistemi

Alanya Belediyesi tarafından yapımına başlanan D-400 Karayolu üzeri Yat Limanı 2. Tünel ile Çevre Yolu’ndan Tosmur Hizmet Binası önüne kadar 13 kilometre uzunluğunda orta refüj sulama sistemi çalışmalarında sona gelindi.

Çevre yoluna otomatik sulama sistemi

 Büyükhasbahçe ve Devlet Hastanesi Kavşağı arasında devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Yücel, otomatik sistemin Alanya’da ilk defa uygulanacağını belirterek, sistemin yapım maliyetinin 829.467,00 TL olduğunu söyledi.

banner111
YÜCEL: “GELİŞİ GÜZEL SULAMANIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Büyükhasbahçe ve Devlet Hastanesi Kavşağı arasında devam eden çalışmaların tamamlandığında ikinci tünelden Tosmur Hizmet Binası’na kadar olan Çevre Yolu orta refüjde gelişi güzel sulamanın önüne geçileceğini anlatan Başkan Yücel; “Sulama sistemi zaman ayarlı olduğundan daha geç vakitlerde, araç ve insan trafiğinin daha az olduğu saatlerde devreye girecek. Sadece sulanması istenen bölgeye su vererek yolların ıslanmasına mani olup dolayısıyla da istenmeyen kazalara yol açmayacak. Sistem tamamen toprak altında olduğundan hiçbir şekilde çevreye zarar vermiyor. 13 kilometre uzunluğundaki otomatik sulama sistemini Ocak ayı sonlarına kadar bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.






Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 14:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83