CHP'Lİ KARAGÖZ'DEN MUHALEFETE YANIT

İsim vermeden, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirenlere yanıt veren CHP'li Mehmet Can Karagöz, "Herkesin CHP'yi iyi anlaması şart. Yarına ulaştığımızda kişilerin bedenini değil, kalbini ve beynini fethetmeye çalışan fikirler kalıcı olacaktır" dedi.

CHP'Lİ KARAGÖZ'DEN MUHALEFETE YANIT
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Can Karagöz, sosyal demokrat partilerin, eşitliğin ancak özgürlük temelinde vurgulandığı, emeğin değeri temelinde yükselen bir dayanışma çerçevesinde kurulan ve faaliyet gösteren partiler olduğunu belirterek, "Bu nedenle de her zaman içerisinde farklı görüşleri barındırabilen bir yapıya sahiptir, sahip olmaya da devam etmek zorundadır. Farklılıkların zenginlik olduğunu düşünmeden, Türkiye'nin tartışmasız en büyük kitlesine hitap etme gücüne sahip sosyal demokrat CHP'nin bu özelliğinden gurur duymak yerine, farkları olumsuz yönden vurgulamaya çalışmanın ne insani ne de siyasal yönden faydası yoktur" dedi. 

YANLIŞ KONUMLANDIRILAN FİKİRLER 

Karagöz, açıklamasına şöyle devam etti: "Sosyal demokraside yer alan bu emeği dayanışma olmaksızın düşünmek, bireysel bir emeğin varlığı ile özgürlüğü liberalizmdeki bireycilik gibi algılamak ne yazık ki günümüzün en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Bugün sosyal demokrasinin de ilerisine gitmek için çaba harcamak gerekirken, yanlış konumlandırılmış fikirlerin kişilere doğrultulduğunu görüyoruz. Elbette CHP ne emekten, ne dayanışmadan, ne de Türkiye'de üstlendiği kardeşlik görevinden vazgeçecektir. Ama bunun 1848 Sosyalizmi veya 1951 Sosyal Demokratlığı ile değil, 6 Ok'un göstermeye çalıştığı bugünü anlayan ve doğru yansıtan idealle sağlanabileceği de bir gerçektir. Yarına ulaştığımızda da, kişilerin bedenini değil kalbini ve beynini fethetmeye çalışan fikirlerin kalıcı olduğunu göreceğiz."

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83