CHP'Yİ KIZDIRAN SATIŞ YEKİSİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin; 33'ü Alanya'da olmak üzere toplam 79 adet taşınmazın satışı için encümene yetki verme kararı CHP'yi kızdırdı.

CHP'Yİ KIZDIRAN SATIŞ YEKİSİ

 Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararlarla ilgili bir açıklama yapan CHP Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, şu açıklamayı yaptı: 

banner111
'GÜNDOĞMUŞ VE İBRADI VAR'

"Bugün (Dün) yapılan haziran ayı büyükşehir devam meclisinde gündemin 10. ve 11. Maddelerinde Ağrı İli Patnos ilçesi ve yine Ağrı İli Patnos İlçesi Dedeli Beldesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehir olmasına karar verildi. Ardından da 12 ve 13. Gündem maddelerinde ise gerek Patnos ilçesine, gerekse Dedeli beldesine büyükşehir belediyesi tarafından toplamda yaklaşık 4.300.000 TL tutarında kent mobilyaları ile kültür ve yaşam merkezi yapılmasına karar verildi. Bu gündem maddesinde grup olarak ilimiz genelinde yatırıma ihtiyacı olan örneğin İbradı, örneğin Gündoğmuş gibi pek çok ilçe olduğunu ve büyükşehrin kaynaklarının kendi ilçelerimize aktarılmasının daha doğru olacağını söyleyerek itiraz etmemize rağmen gündem maddeleri AKP'nin oylarıyla kabul edildi.

79 TAŞINMAZ SATIŞA ÇIKTI

Bunu anlatıyorum çünkü görevi olmamasına rağmen kıt maddi kaynaklarını Ağrı'nın ilçe ve beldelerine aktarmakta sakınca görmeyen büyükşehir belediyesi gündemin 18. Maddesinde 33 tanesi Alanya'da olmak üzere kendi mülkiyetindeki toplam 79 adet taşınmazın satışı için encümene yetki devrini talep etti. Bir taraftan yatırım yapmak için maddi kaynak yaratma gerekçesiyle AKP büyükşehir meclisi grup sözcüsünün ifadesiyle "büyükşehir belediyesi için hiçbir öneme sahip olmayan" taşınmazların satışının istenmesi, diğer taraftan görev alanı dışında diğer belediyelere kaynak aktarılması arasındaki çelişkiyi sizlere bırakıyorum.

'BU TAŞINMAZLAR HALKIN MALI'

Satışı istenen taşınmazların büyük bir çoğunluğunun büyükşehir yasası öncesinde ilgili köy tüzel kişiliklerine aitken, yasanın yürürlüğe girmesinden sonra valilik devir tasviye komisyonu tarafından büyükşehir belediyesine devredilen taşınmazlar ile eski beldelerde imar uygulaması sonucunda kazanılan taşınmazlar olduğunu sanıyorum. Bu nedenle büyükşehir belediyesi tarafından önem arz etmese de ilgili köyler (mahalleler) açısından önemli olan ve halkın malı olan bu taşınmazların satışının yapılmasını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.
 
BU YANLUŞTAN DÖNÜN

Tabi ki CHP büyükşehir meclis grubu olarak bu satışların doğru olmadığını mecliste net olarak ifade ederek satışının yapılmaması yönünde oy kullandık. Ancak maalesef AKP'nin oylarıyla her ne kadar hukuki olarak büyükşehre ait olsa da, vicdani olarak ilgili köylere (mahallelere) ait olan bu taşınmazların satışının yapımı için encümene yetki verilmesi kabul edildi.
Yapılan yanlıştan dönülmesini umarak Alanya'da satışa çıkarılacak olan taşınmazların listesini aşağıda veriyorum.

Not:
Hani bazı caddelerin ve eski belediye binalarının büyükşehire devri gerçekleştiği zaman teker takıp götürecek değiliz diyorlardı ya, bu kez teker takıp götürecekler galiba.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 10:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83