Çiftçinin yeni gözdesi: Solucan gübresi

Alanya'da çiftçilerin son günlerde sıkça kullandığı solucan gübresi ile ilgili Ziraat Odası Başkanı Musluoğlu son gelişmeleri aktardı.

Çiftçinin yeni gözdesi: Solucan gübresi
Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu ve yönetimi dün solucan gübresi üretimi yapan tesisleri gezdi. Solucan gübresi üretimine yeni başlayan Armağan Kozan'ı ziyaret etti. Başta Alanya olmak üzere Manavgat, Örenşehir ve Boztepe bölgelerinde solucan gübresi üreten işletmeleri ziyaret eden Musluoğlu notlar aldı, incelemelerde bulundu.  

Musluoğlu ziyaretlerde solucan gübresi ile ilgili son gelişmeleri aktardı. Musluoğlu, "Geçmiş yıllarda zirai ilaç ve kimyasal ilaç kullanan üreticilerimiz üç dört yıldır kimyasallardan kaçmaya başladı. Bu günlerde mümkün olduğu kadar biyolojik mücadele başladı. Bir çok üretici seralarda organik solucan gübresi kullanmaya başladı. İhracatımızın önünde engel olan zirai ilaç kalıntısı da son yıllarda en düşük seviyeye indi. Dün yönetim kurulu üyelerimizle Alanya daki solucan gübre işletmelerini gezdik. Armağan Kozan kardeşimizde güzel bir işletme kurarak solucan gübresi üretimine başlamış, ayrıca Alanya da ki arkadaşlarımıza ait Manavgat Boztepe ve Örenşehir deki tarımsal işletmelere de ziyarette bulunarak fikir alışverişinde bulunduk." dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 14:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83