ÇOCUKLARDAN BAŞKAN YÜCEL'E YOĞUN İLGİ

Dünya Engelliler Gününde çocuklar Başkan yücele yoğun ilgi gösterdiler.

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN YÜCEL'E YOĞUN İLGİ
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Alanya Kaymakam Hasan Tanrıseven, 
Alanya Belediye Adem Murat Yücel, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Belediye Başkan Yardımcıları Tunahan Kasapoğlu, Nazmi Yüksel, Meclis Üyeleri, kurum temsilcileri, engelli birey ve aileleri katıldı.

ALANYA’YA 2. ENGELSİZ PARK VE YAŞAM MERKEZİ’Nİ KAZANDIRIYORUZ

Çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Başkan Yücel,  “Sadece engelliler gününde ya da haftasında değil herkes için engelsiz bir Alanya oluşturabilmek adına çalışmalarımızı devamlı olarak sürdürmekteyiz.” dedi. Başkan Yücel, “Çalışmalarımız kapsamında Alanya’ya ikinci Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’ni kazandırıyoruz. Oba Mahallemize yapacağımız Engelsiz Yaşam Merkezi’nin projesini hazırladık. İkinci Merkezimiz, engellilerimizin konaklama, sağlık, rehabilitasyon ve meslek edinme gibi bir çok ihtiyacını karşılayacak. "Engelsiz Kent" olma yolunda atılan önemli bir adım olan Oba Engelsiz Yaşam Merkezi’miz şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun”. dedi.
“ŞARJ İSTASYONLARI İLE ENGELSİZ ALANYA’YI TAÇLANDIRMIŞ OLDUK”

Konuşmasında 2 ay önce Alanya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Akülü sandalye şarj istasyonlarının engelli vatandaşlara şehir içinde kesintisiz bir ulaşım sağladığına da değinen Başkan Yücel,  “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkında olalım, engelli kardeşlerimizle bir arada yaşayacağımız bir ortam oluşturmak adına gayret göstermeyi vazife edinelim” diye konuştu..

TANRISEVEN:  “ENGELLİ DOSTU ŞEHİRİZ”

Kaymakam Tanriseven de Alanya’nın engelli dostu bir şehir olduğunu belirterek, kamu kurumlarındaki engellilerin ortadan kaldırıldığını ifade etti. Konuşmaların ardından kortej eşliğinde İskele Şelale meydanına yürüyüş gerçekleştirildi.

BAŞKAN YÜCEL’E ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ
 
Tören boyunca engelli çocuklar ve öğrencilerle yakından ilgilen Başkan Yücel, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. İskele meydanında, önce engelli öğrenciler tarafından jimnastik gösterileri sunuldu. Pandomim gösterilerinin ardından öğrenciler şiirler okudu. 'Ateş böcekleri' adlı grubun gösterilerinden sonra zeybek gösterisi sunuldu. Daha sonra koro tarafından 'görmezden gelme beni' isimli şarkı seslendirildi. Ritm gösterisinin ardından dans gösterisi sunuldu. Koronun seslendirildiği 'hayat bayram olsun' şarkısının seslendirilmesinden sonra Hadi Cantemur tarafından şarkılar seslendirildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 15:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83