BURGER KİNG AT ETİ KULLANDIĞINI KABUL ETTİ

Alanya'da da şubeleri bulunan Burger King, uzun süredir süregelen at eti söylentilerine açıklık getirdi. Burger King bazı ürünlerinde at eti kullandığını kabul eden açıklamada bulundu.

BURGER KİNG AT ETİ KULLANDIĞINI KABUL ETTİ

 Haftalarca süren tereddüt ve artan denetlemeler sonrasında, Burger King hamburgerlerinde ve Whopper menüde at eti olduğunu itiraf etti.

banner111
Burger King uzun zamandır bu konudaki söylentileri ve suçlamaları kesin bir dille reddediyor ve iddiaların temeli olmadığını temin ediyordu. Ancak yapılan detaylı incelemelerden sonra, fast food zinciri testlerin doğru olmadığını itiraf etti ve müşterilerinden özür diledi.
 
Burger King, at etli hamburgerlerin İrlanda’da bulunan ve ABF Foods Group’un şirketlerinden  Silvercrest adlı bir imalat şirketinde üretildiğini açıkladı. Aynı şirketin Tesco, Asda ve the Co-op’a at eti gönderdiğine inanılıyor.Şirketin bir yıl boyunca yasaklanmış malzemeler kullandığı iddia ediliyor.
 
Burger King konuyla ilgili açıklamasında, “Silvercast’in Polonya’da izinsiz bir üreticiden ihraç ettiği bifteğin çok küçük bir yüzdesini almayı kararlaştırmıştık. Bu üretici yüzde yüz İngiliz ve İrlanda bifteğinden yapılmış köfte teslim edeceğine söz vermişti ama sözünü tutmadı. Silvercast’taki at etinin kaynağının Polonya’daki izinsiz üretici olduğunu ispatladık” ifadelerini kullandı.
 
Bur durumun kesinlikle  kurallarına aykırı olduğunu vurgulayan Burger King, şirketle anlaşmalarını sona erdirdiğini duyurdu.

Burger King 2013 yılında da İngiltere'de benzer olay yaşamış ve etlerine at eti karıştığını kabul etmişti. Tesco raflarında ortaya çıkan at eti skandalı ile Burger King'in İrlanda'da ürünlerine at eti karıştığını doğrulamıştı. Şirket bu skandalın ardından üretimini İrlanda'dan Almanya ve İtalya'ya kaydırma kararı almıştı. 

Burger King'in Alanya'da da şubeleri bulunuyor. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 17:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83