DEV BLOKLAR 1 AY SONRA KİMLİK BULDU

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 12. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu bugün sona erdi. 6 ülkeden 10 heykeltıraşın bir aylık yoğun çalışması sonunda dev mermer bloklar Selçuklu tarihiyle özdeşleşen kimliklerine kavuştu.

DEV BLOKLAR 1 AY SONRA KİMLİK BULDU
SEMPOZYUM SONA ERDİ

Belediye arkasındaki sempozyum alanında 3 Kasım’da başlayan 12. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu bugün düzenlenen törenle sona erdi. Törene, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, kamu kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasiler, vatandaşlar, yerleşik yabancılar, basın mensupları ve çok sayıda davetli  katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, sempozyumun 12 yıldır Belediye ve Üniversite işbirliği ile kesintisiz sürdürüldüğüne dikkat çekti. Karayağız, “Bu bir istisnadır. Olağanüstü bir şeydir. Bir etkinlik iki kurumun işbirliği ile 12 yıldır devam ettiriliyor. Bizim kurumumuzun bir önceliği vardır evvela Alanya, sonra başka yerler. Bu sempozyum bizim kurumumuz için hem özel hem de gelenekseldir. Hem olağanüstü eserler kazandırılıyor hem de uluslararası sanatçıları burada buluşturuyoruz. Alanya Belediyesine ve katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.
Prof. Karayağız’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sanatçıların Türk kültüründen, Alanya kültüründen ve tarihinden yola çıktıklarını belirti. Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü: Bir aydır sanatçılarımız bütün emeklerini ortaya koyarak  el emeği göz nuru değer biçilmez eserler yaptılar. Türk kültürünün simgelerine şekil verdiler. Bu eserlerin Alanya’mızın en güzide noktalarında yıllarca kalacağına inanıyorum. Sempozyuma destek veren sponsorlarımız Dumlu Madencilik, ALTİD, ALTSO, Hancı Pastanesi ve emeği geçen herkese teşekkür ederim”.
YÜCEL, “HEYKELLER ŞEHRİN CAZİBESİNE RENK KATACAK”

Şehrin cazibesine, görselliğine renk katacak eserlerin ortaya çıkarıldığını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “İnşallah gelecek yıl da 13.sünü düzenleriz. Bu eserleri şehrin en göz alıcı noktalarını koyacağız” dedi.

“TÜRKİYE ve RUSYA ARASINDAKİ DİYALOĞA KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM”

Rus krizine rağmen sempozyumda 2 tane Rus heykeltıraşın da yeraldığını hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşmasında, “Biliyorsunuz bölgemizde yaşayan yerleşik yabancılar arasında en çok Ruslar var. Bizim hiçbir zaman onlarla sorunumuz olmadı. Onlar bizim misafirlerimizdir. Bu organizasyonların da iki millet arasındaki diyalogu güçlendireceğine inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.
İLHAM KAYNAĞI SELCUKLU

Bu yıl, Alanya tarihinin konu edildiği 12. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda, heykeltıraşlar Alanya tarihinden esinlenerek taşlara şekil verdi. Sempozyuma Türkiye, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, İngiltere ve Polonya’dan 10 heykeltıraş katıldı. Her bir heykelin ayrı bir hikayesi olduğunu belirten ustalar, eserlerinin Alanya’nın parklarında yaşayacak olmasından çok mutlu olduklarını kaydettiler. 
Yapılan konuşmaların ardından heykeltıraşlar ödül ve katılım belgelerini, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız ve protokol üyelerinden aldılar.

MİNİK HEYKELTIRAŞLAR DA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Sempozyumun geleneksel hale gelen workshop çalışmasına katılan 20 öğrenci de sempozyum programında ödüllerini aldı.  Başkan Yücel, minik heykeltıraşlarla tek tek ilgilenerek  çocukların öğretmen ve ailelerine teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83