EN ANLAMLI AÇILIŞ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde engelli birey ve yakınlarının yaptıkları “Hayallerle Birleşir Çizgiler” karma resim sergisi Alanya Kültür Merkezi’nde açıldı.

EN ANLAMLI AÇILIŞ
Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış törenine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, başkan yardımcıları, birim amirleri, kurum müdürleri, engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi sorumlusu Psikolog Esra Yemez günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaparken; Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak, sergide bulunan eserler hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini engellilerle birlikte kesen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sergiyi gezerek engelli bireylerle sohbet etti. Resimleri tek tek inceleyen Başkan Yücel, engelli kursiyerleri tebrik etti.
GÖRME ENGELLİ FERHAN’IN YAĞLI BOYA RESMİ ÇOK BEĞENİLDİ

14 yaşındaki görme engelli Ferhan Aslan’ın yaptığı yağlı boya resim özellikle çok beğenildi.  Resim yapmayı Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesinde öğrendiğini belirten Ferhan Aslan, “Ben bu yeteneğimi öğretmenlerimin sayesinde kazandım. Başkanımız Adem Murat Yücel’e Atölye’yi açtığı için teşekkür ederim. Engelsiz Sanat Atölyesi’nde resim yaptığım anlar en mutlu anlarım.” dedi. 

SERGİDE 150 ESER BULUNUYOR

Karma resim sergisinde Engelsiz Sanat Atölyesi’nde eğitim gören engelli kursiyerlerin yaptığı kara kalem, yağlı boya resim çalışmalarından oluşan 150 eser bulunuyor. Sergi Pazar gününe kadar açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 18:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83