'ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK ÖNDERLERİNİ TAKİP EDECEK'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), 'Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 96. yılını coşkuyla kutluyoruz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurduğumuz TBMM ile savaş koşullarında bile ulusal egemenliği, demokrasiyi yaşatabilen bir ulusuz.' dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK ÖNDERLERİNİ TAKİP EDECEK'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

banner111
'Demokrasimizin beşiği olan TBMM, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının dört bir yanı sardığı bir ortamda kurulmuştur. Ulusumuzun kaderini tayin eden savaş kararları bile bu mecliste tartışılarak alınmıştır.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ve bağımsızlığının güvencesi, ulusumuzun sahip olduğu egemenlik hakkıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; bağımsızlığımızın koruyucusu olarak gördüğü çocuklara bu büyük günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir. Bu bilinçle, ulusumuzun cumhuriyetle perçinlemiş egemenliğini yok saymaya çalışanlara en güzel yanıtı, azmi ve kararlılığı ile bu büyük mirasın varisi olan çocuklarımız verecek; yorulsalar da Büyük Önderlerini takip edeceklerdir. Çünkü “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.”

Bu duygularla aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.'



Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 12:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83