Demirci'den 'İmar Barışı' eleştirisi

CHP'li meclis üyesi 'İmar Barışı'nı eleştirerek seçim rüşveti olarak değerlendirerek belediyenin tüm uğraşlarının boşa gittiğini söyledi.

Demirci'den 'İmar Barışı' eleştirisi
Alanya Belediyesi CHP'li meclis Üyesi Erkan Demirci 'İmar Barışı' adı altında imara aykırı bina sahiplerinin devlete cuzzi miktarda harç ödenmesini eleştirdi.
Demirci sosyal medya hesabundan yaptığı paylaşımda "Belediye'nin kaçak yapılarla mücadele ettiğinin ama hükümet tarafından imar barışı ile belediyenin tüm uğraşlarının boşa giderek yapanların yanına kar kaldığığını belirtti. Demirci' paylaşımında Parselinizde inşaat yapmak istiyorsunuz. 200 m² taban alanı kullanımlı 5 kat yapılaşma hakkınız var. Buna uygun olarak belediyeden yapı ruhsatı alıp, ruhsata uygun olarak inşaatınızı yaparak iskanınızı aldınız.Aynı durumdaki komşunuz ise 200 m² yapması gereken binayı 210 m² taban oturumlu ve 6 kat olarak yaptı. Yetmezmiş gibi su basman kotunu olması gerekenden bir metre daha yüksek, çatıyı da olması gerekenden büyük yaptı.Komşunuzun subasman kotunu yüksek alması, kat ve çatı fazlalığı nedeniyle sizin manzaranız,güneşiniz, rüzgarınız kapandı. Yasalara uygun bina yaptığınız için mağdur oldunuz. Bu duruma çok kızarak imara aykırı bina yapan kişiyi hem belediyeye şikayet ettiniz, hem de dava açtınız.Belediye kaçak yapıya ilişkin tutanak düzenledi, yıkım kararı aldı. Mahkeme ise kaçakları tespit ederek yıkım kararı verdi.Tam rahatladım, devlet yasalara uyan vatandaş olarak benim hakkımı korudu diye sevinirken bir anda hükümet imar barışı adı altında bir yasa çıkararak kaçak yapıyı para karşılığında affetti. Yani tüm uğraşılarınız boşa gitti. Yapanın yanına kar kaldı.

'ALLAH'A KARŞI NASIL BERAAT ETMİŞ OLURUZ'

Bugün Berat kandili. Yükümlülükten kurtulmak, aklanmak anlamı taşıyor.İmar affı ya da barışı kapsamında gelecek olan af ile belki kaçak katımızı devlet nezdinde affettirmiş oluruz.  Ama komşularımıza, şehrimize, hepsinden öte Allah'a karşı beraat etmiş, aklanmış, yükümlülükten kurtulmuş olur muyuz? Seçim rüşveti olarak sunulan sözde imar barışına bir de bu açıdan bakmakta fayda var. Tüm Müslümanların Allah katında aklanmaları, Beraat etmeleri temennisiyle Berat Kandili'ni kutlarım." dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 11:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83