DERNEKLERE ÖNEMLİ UYARI

Alanya Kaymakamlığı Dernekler Bürosu, dernek şubelerinin Şubat Ayı sonuna kadar beyannamelerini bildirmeleri gerektiği konusunda bir basın duyurusunda bulundu.

DERNEKLERE ÖNEMLİ UYARI
Alanya Kaymakamlığı Dernekler Bürosu'nun duyurusunda;

Bilindiği üzere 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19. maddesinin 1. Fıkrası gereğince Dernekler, yılsonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın 2011/12 nolu genelgesi doğrultusunda Dernek şubelerinin demek beyannamelerinin bir suretini dernek merkezlerine verme yükümlülüğünde olmaları nedeniyle, tüm dernek şubelerinin de Şubat ayı sonuna kadar beyannamelerini bildirmeleri gerekmektedir.

Bu bağlamda derneklerimizin herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmamaları açısından kullanıcı kodu, parola ve şifresi bulunan derneklerin DERBİS sistemi üzerinden, bulunmayan demeklerin ise Alanya Kaymakamlığımıza doğru bir şekilde bildirimde bulunmaları önemle duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 11:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83