DEV BULUŞMA BUGÜN 16:30'DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bugün saat 16.30'da görüşeceğini açıklayan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov "Umarım Türk Bakan bana yeni bir şeyler söyleyecektir. Yoksa çok yazık olur" dedi

DEV BULUŞMA BUGÜN 16:30'DA
Jet krizinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Belgrad'da görüşmeye hazırlanan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'dan açıklama geldi. Lavrov, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Belgrad'da görüşmeye hazırım. Görüşmede yeni bir şey duymazsak üzüleceğiz" açıklamasını yaptı. AGİT Bakanlar Toplantısı için Belgrad'a giden Lavrov, Mevlüt Çavuşoğlu ile uçak krizinin aşılması için görüşme masasına oturacağına dair ikinci sinyali vererek, "Umarım Türk Bakan bana yeni bir şeyler söyleyecektir. Yoksa çok yazık olur. Zaten kendisinin bana aramızda yaptığımız son telefon görüşmesinin çarpıtılarak kamuya duyurulması hususunda söyleyecek çok şeyi olmalı" dedi. 

LAVROV GÖRÜŞMEYİ REDDETMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI 

Lavrov, dün yaptığı açıklamada da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeyi reddetmeyeceğini açıklamıştı. Türkiye'den hâlâ özür beklediklerini ancak bu yönde bir adım görmediklerini ifade eden Lavrov, bu yüzden son günlerde takındıkları tavrın süreceğini belirtmişti. İki mevkidaşın bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak AGİT Bakanlar Toplantısı'nda bir araya gelmeleri bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 13:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83