Dilek Neşe, Japonya'da ödül aldı

Japonya'nın Osaka kentinde yaşayan Dilek Neşe Çelik, çok önemli bir ödül alarak ülkemizin gururu oldu.

Dilek Neşe, Japonya'da ödül aldı
Ailesi ile birlikte Japonya'nın Osaka kentinde yaşayan ve Osaka İnşaat Koleji son sınıf öğrencisi Dilek Neşe Çelik önemli bir ödüle kayık görüldü. 

Çelik, Depremler ve raylı sistemlerle alakalı yaptığı proje ile Osaka'da düzenlenen ve ülkenin önemli yarışmalarından birisi olan 27 Osaka Prefectural Kamu Bina Tasarım Yarışması kapsamında okulunda birinci Osaka genelinde ise ikinci oldu. Türkiye'yi başarı ile temsil eden ve önemli bir ödül alan Çelik, ödülünü de Türkiye'ye hediye etti. 

Erzincalı olduğunu ve 1992 depremini bizzat Erzincan'da yaşadığını belirten Çelik, bu önemli ödül sonrası kısa bir açıklama yaparak, "Yaklaşık 9 yıldır ailem ile beraber Osaka'da ikamet etmekteyim. Ailem Osaka'nın esnaflarındandır. İki şubemiz var, 18 yıldır restorant işletiyoruz. Restorantımız Osaka'nın ilk Türk restorantıdır. Beş çocuklu bir ailenin kızıyım ve bütün ailem Japonya’da ikamet ediyor. Şimdi mimarlık alanım depreme yönelik bina tasarımı üzerine. Japon raylı sistemi üzerinde çalışıyorum. Hedefim Japonya ile Türkiye dostluk ilişkisini mimarlık alanında daha da güçlendirmek. Ceddim Mimar Sinan’ı ve Türkiyemin adını Japonya’ya duyurmak. Erzincanlıyım, 1992 depremini yaşadım. Çok korkunçtu. Çoçuk olmama rağmen o günü çok iyi hatırlıyorum. Rabbim yaşatmasın. Depremin şiddetini yaşadım. Bu yüzden alanımı depreme yönelik bina tasarımını mühendislik mimarlık alanını seçtim.
 Amacım deneyimimi ve bilgimi Türkiye’ye taşımak ülkeme faydalı olmayı hedefliyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2018, 17:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83