DİM BARAJI'NDA YÜZDE 9.46 AZALMA

Dim Barajı’nda geçen yıl % 53,65 olan doluluk olanı bu yılın aynı döneminde %44,16’ya düştü. %9,49’luk azalmaya rağmen DSİ 13. Bölge Müdürü Turgay Özgür, barajlarda su sorunun olmadığını söyledi

DİM BARAJI'NDA YÜZDE 9.46 AZALMA
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya ve ilçelerindeki Barajların yağışlar ile birlikte dolmaya başladığını bildirdi. Antalya’da 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da su sorununun olmayacağını ifade eden Özgür, “2016 yılının daha başındayız inşallah daha bol bereketli yağışlı günler bekliyoruz. Barajlarımızda ki su seviyesinde sorunlu bir durum yok. İnşallah önümüzde ki iki üç ay içinde de yağacak olan yağışlar ile birlikte daha da dolacaktır. Sulama sezonunun başlaması ile birlikte Antalya ve bağlı ilçelerimizde vatandaşımızın kullanımına sunacağız” dedi.

DSİ OLARAK HER ŞARTA GÖRE TEDBİRİMİZİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Antalya Bölgesini yoğun yağış alan bir bölge olduğunu hatırlatan Özgür, “vatandaşlarımız yağışlar öncesinde tedbirli davranmaları gerekmektedir. Çünkü Suyun yol açacağı felaketlerden korunmanın bir yolu da dere kenarlarına geçici ve kalıcı yapı yapmamaktır. Vatandaşlarımızın bu hususta tedbirli davranmaları taşkın sonucu oluşacak zararları minimuma indirir. DSİ olarak Su kaynaklarını yerli yerinde kullanmak, depolamak ve vatandaşlarımızın kullanımına sunmak için mesai gözetmeksizin bir çalışma içerisindeyiz.”


Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 13:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83