Doğalgaz kamulaştırma ihalesi onaylandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 7 Mart 2022 tarihli imzalanan kararname ile Antalya-Mersin arası (Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur İlçeleri) Doğal Gaz boru hattı kamulaştırma süreci başlıyor.

Doğalgaz kamulaştırma ihalesi onaylandı

Antalya ve Mersin’de BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. tarafından Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur İlçeleri arasında yapılacak olan  Doğal Gaz Boru Hattı (MAGA DGBH)  projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mart 2022 tarihli kararnamesiyle kamulaştırma süreci başlıyor. AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’nun öncülüğünde geçtiğimiz yıl temmuz ayında ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ ile söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı Alanya’da gerçekleştirilmişti. Bu toplantıya katılan BOTAŞ yetkilileri vatandaşlara bilgiler aktarmıştı.

2021 yılında gerçekleştirilen ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ öncesinde Doğal Gaz’ın Alanya’ya geleceğinin müjdesini veren Başkan Toklu, Devletin tüm imkanlarının ve yatırımlarının Alanya’ya gelebilmesi için çabaladıklarını ifade etti. Başkan Toklu yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Anamur İlçeleri Doğalgaz Boru Hattı (MAGA DGBH) projesinin başlayacağı müjdesini geçtiğimiz yıl vatandaşlarımıza duyurmuş akabinde de Alanya Kültür Merkezi’nde ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ gerçekleştirerek halkımıza bilgiler aktarılmıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün imzaladığı kararname ile Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Anamur İlçeleri Doğalgaz Boru Hattı kamulaştırma süreci resmen başlamıştır. Bölgelerimizde ki gerekli analiz ve raporlar tamamlanmış olup kısa süre içerisinde yüklenici firmanın bölgemizde çalışmalarına başlamasını hedefliyoruz.

banner111

Böylesine önemli bir projenin Alanya’mıza gelmesinde büyük payı olan Başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, bölge Milletvekillerimize çabaları ve gayretleri için halkımız adına çok teşekkür ediyorum. AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak, Hükümetimiz tarafından bölgemizde yapımı halen devam eden ve yeni yapılacak projelerin takibini sürdürmeye devam edeceğiz.’’ ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83