EMEKLİ ZABITALARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen zabıta haftası etkinlikleri kapsamında emekliye ayrılan zabıta personellerine teşekkür plaketi verildi.

EMEKLİ ZABITALARA TEŞEKKÜR PLAKETİ
EMEKLİ ZABITALARA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ


Alanya Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen  zabıta haftası etkinlikleri kapsamında emekliye ayrılan zabıta personellerine  teşekkür plaketi verildi.


Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 1- 8 Eylül Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında Alanya Öğretmen Evi'nde bir program düzenlendi. Programa Alanya Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kula, Tunahan Kasapoğlu, Nazmi Yüksel, Mehmet Gülen, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan  İlçe yönetimi, Oda Başkanları, Zabıta Amiri Bülent Filiz, zabıta personelleri ve eşleri katıldılar. Şehit haberlerinden ötürü müzik programının iptal edildiği gecede emekli zabıta personellerine teşekkür plaketi verildi.


Tüm zabıta personelinin katıldığı gecenin açılış konuşmasını Zabıta Müdürü Hasan Akın yaptı.  Zabıta personelinin özveriyle halka hizmet sunarken ceza yazan değil, çözüm bulan ve halkın gerçek manada anlayabileceği, sevip ve saygı duyduğu bir teşkilat üyesi bilinciyle görev yaptığını belirten Zabıta Müdürü Akın, ''3 Eylülde  Alanya Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un şehit olması sebebiyle bu güne kadar vatanımızın bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda  eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şükranlarımızı sunarım. Zabıta Haftamız kapsamında tertip etmiş olduğumuz gecemizde yapmayı planladığımız eğlenceye yönelik müzik ve gösterileri Alanya’mızda ve ülkemizde meydana gelen şehit cenazeleri nedeni ile  iptal ettik. Öncelikle biz Alanya Belediyesi Zabıta teşkilatı olarak gücümüzü Anayasa, Kanun, Yönetmelik ve Belediye emir yasaklar yönetmeliği ve sizlerin bize verdiği güçten almaktayız. Belediye zabıtası olarak halkın esenliğini ve huzurunu bozan, sağlığı ile  oynayanlara karşı tek silahımız kalemimiz olmuştur. Zabıta beyaz perdede yansıtılan gibi hayal ürünü ile süslenmiş bir meslek değildir. Zabıta halkın sağlıklı, huzur ve güven ortamında yaşamasının güvencesidir.  Zabıta mesleği ilkeli, özverili, cefakarlığın ve dürüstlüğün simgesidir'' dedi
 
ALANYA'YA OLAN SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ


Konuşmasına şehit askerlere ve polislere başsağlığı dileyerek başlayan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı  Mehmet Kula, ''6360 sayılı yasa gereğince merkez belediye ile birleşen belde belediyeleri ile büyüyen Okurcalar’dan –Gazipaşa’ya, Akdeniz’den-Taşken’te kadar görev alanımız genişlemiştir. Gelişen ve yenilenen yeni hizmet anlayışı ile hizmet veren ve sosyolojik olarak zabıtalık mesleğine bakış, iletişim ve halkla ilişkiler açısından zabıta çalışanları ve zabıtaların özlük hakları ve çalışma koşullarını içeren seminerler düzenlenmesi ayrıca hizmet kalitesi, kendini geliştiren yapı, yasal düzenlemeler ve mevzuat açısından zabıtanın yerinin değerlendirilmesi konulu düzenlenen seminerler ile zabıtaya yeni bir renk kazandırılması çalışmalarına  başlanılmıştır. Yapılan eğitim seminerlerinin yönetim, denetimin ve mesleki eğitimin önemi, bilinçli toplum, kente karşı sorumluluk, sosyal ve özlük haklara açısından zabıtaya yeni bakış açısı sağlanmaya çalışılmaktadır. 1826 yılında kurulan zabıta teşkilatının bugün 189 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek “Devletimizin bekası ve geliştirilmesi, milletimizin varlığı ve devamı, insanlığın gerçek saadeti için omuzlarımıza yüklenen ulvi sorumluluğun bilincindeyiz. Görevimizdeki her türlü zorluklara rağmen bizler için önemli olan kentin ve hemşerilerimizin huzurunu sağlamaktır. İlçemizin daha huzurlu, güvenli ve sağlıklı olması için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Teşkilatımızın kuruluşunun 189. Yılında  kutlamakta olduğumuz Zabıta Haftamız hepimize kutlu olsun. Fedakar mesai arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim'' dedi
 
Zabıtanın çalışma koşullarının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Alanya Belediyesi'nden emekli olan 18 zabıtaya Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, Tunahan Kasapoğlu, Nazmi Yüksel ve Mehmet Gülen tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.


Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 12:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83