Emlakta doğru yatırım şekli nasıl olmalıdır?

Gayrimenkul satın almak tasarruflarını değerlendirmek isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yatırım araçları arasındadır. Emlak yatırımları doğru bir şekilde gerçekleştirilirse tasarruf sahiplerinin yatırım ve kar oranı beklentilerini boşa çıkarmayacaktır. Yatırımlarınızı katlayarak artırmak istiyorsanız doğru yatırım şekli hakkında araştırma yapmanız büyük önem taşır.

Emlakta doğru yatırım şekli nasıl olmalıdır?
Emlak yatırımı yapmanızın temel amacı, birikiminizi korumak ve yaptığınız yatırımdan kar elde etmeyi beklemek olmalıdır. Bu amaç doğrultusunda; “Emlak piyasasında doğru yatırım şekli nasıl olmalıdır?” , “Yatırım yaparken nelere dikkat edilmelidir?” sorularının cevaplarını detaylı olarak irdelemek faydalı olacaktır.

Gayrimenkulde yatırım nasıl yapılmalı?

Gayrimenkul yatırımında en doğru yatırım şekli, kişinin tüm birikimini en iyi şekilde analiz edip bu standartlar ölçüsünde yatırıma yönelmesi olacaktır. Şayet kişi kirada oturuyor ise ev almak ya da kira getirisi yüksek olan konut projelerinde daire sahibi olmak doğru bir yatırım argümanı olarak karşımıza çıkar. Bunların yanı sıra iş alanı tarım olan bir kişinin tarım arazisi üzerine tasarruflarını değerlendirmesi oldukça isabetli bir karardır.

Konut yatırımlarında nelere dikkat edilmeli?

Konut yatırımı yapmaya düşünen kişi için yatırımın niteliği önem arz eder. Alınacak olan konutun ikamet için mi yoksa sadece yatırıma yönelik mi olacağı üzerine durulmalıdır. Konutun fiyatı ve konutu satın almak için kullanılacak finansal araçlar, ayrıntılı olarak gözden geçirilmelidir. Yatırım odaklı konut alımlarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bitmiş bir konuttan ziyade temelden alınacak olan dairenin kişi için doğru yatırım şekli olacağıdır.

Arsa – tarla yatırımlarında nelere dikkat edilmeli?

Kişinin yatırımının karşılığını almak için beklenti içinde olduğu yatırım dönemi önemlidir ve tüm yatırımlar bu beklenti doğrultusunda gerçekleştirilmelidir. Yatırımın geri dönüşünün; kısa, orta ve uzun dönemli periyotları göz önünde bulundurularak doğru yatırım şekli tercih edilir. Kısa dönem 3 ile 5, orta dönem 5 ile 10, uzun dönem ise 10 yıl ve fazlası süreçleri kapsar. Arsa yatırımlarında kısa dönem beklentisi varsa şehir içerisinde imara uygun bir alan tercih edilmelidir. Orta ve uzun dönemli yatırım beklentilerinde ise imara açılması beklenen tarım arazileri arasından seçim yapılması oldukça doğru bir tercih olacaktır.

Ticari, konut ya da arsa yatırımlarında, yatırım yapacak kişinin finansal getirileri, yatırımın dönemsel geri dönüşünü ve yatırımın niteliğini mutlaka dikkate almalıdır. Kişinin yatırım beklentilerini net bir şekilde ortaya koyarak beklentisine en uygun emlak yatırımına yönelmesi, doğru ve kar getirisi yüksek olan yatırımı tercih etmesine olanak sağlayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 13:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83