En görkemlilerden biri Alanya Kalesi

Kültür ve Turizm Bakanlığının "kulturportali" internet adresinden belirlediği Türkiye'nin en görkemli 13 kalesi arasında Alanya Kalesi de yer aldı.

En görkemlilerden biri Alanya Kalesi
 
Turistlerin de uğrak mekanları arasında yer alan listenin 4'ncü sırasında ki Alanya Kalesi, uzunluğu 6.5 km bulan surları ile özellikle geceleri büyüleyici bir görüntüye sahip. Kültür ve Turizm Bakanlığının "kulturportali" internet adresinde belirlediği Türkiye'nin en görkemli 13 kalesi arasında Alanya Kalesi ile birlikte Gaziantep- Rumkale, Rize-Zilkale, Çanakkale-Kilitbahir Kalesi, Amasya Kalesi,  Sinop Boyabat Kalesi, Diyarbakır Kalesi, Aydın-Güvercinada Kalesi, Mersin-Mamure Kalesi, Muğla-Bodrum Kalesi, Giresun-Tirebolu Kalesi, Nevşehir-Uçhisar Kalesi ve Van-Hoşap Kalesi yer alıyor.
Alanya Kalesi, Anadolu’yu süsleyen yüzlerce kaleden bugün ayakta kalabilmiş ve iyi korunmuş Orta Çağ kalelerinden birisidir. Kale, uzunluğu 6,5 km’yi bulan surları, sayısı 140’ı bulan burçları, içindeki 400’e yakın sarnıcı, görkemli yazıtlı ve bezemeli kapıları ile bir açık hava müzesi görünümündedir. Selçuklu Dönemi yapısı olan bu kale yonca planlıdır. Mimari özelliklerden dolayı bugün ki şekliyle 12. yüzyılda yapıldığı düşünülmekte.


Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2018, 19:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83