ENGELLİ VATANDAŞIN YARDIMINA BELEDİYE KOŞTU

Alanya Belediyesi, doğuştan engelli 22 yaşındaki Mehmet Uludağ’ın tekerlekli sandalyesini rahatça kullanabilmesi için evinin önündeki yolu düzenleyerek asfaltını yaptı.

ENGELLİ VATANDAŞIN YARDIMINA BELEDİYE KOŞTU
Engelli çocuklarını sırtında taşıyarak yola çıkardıklarını belirten aile, sıkıntılarına anında çözüme kavuşturan Başkan Yücel’e teşekkür etti.
Engelsiz Alanya ve Sosyal Hizmetler projeleri ile ilklere imza atan Alanya Belediyesi, engelli vatandaşların da umudu olmaya devam ediyor. Günlük hayatında bir çok zorluklar yaşayan engelli bireylerin başta ulaşım olmak üzere yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturan Alanya Belediyesi, son olarak, evinin yolu bozuk olduğu için ulaşımda zorluk yaşayan Mehmet Uludağ isimli engelli vatandaşın derdine derman oldu.

22 YAŞINDAKİ OĞULLARINI SIRTLARINDA TAŞIYORLARDI

Soğukpınar Mahallesi’nde ikamet eden Fatma ve Hasan Uludağ çifti, rahatsızlığı nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamak zorunda kalan 22 yaşındaki oğulları Mehmet’i, evleri ile anayol arasında bulunan dik bir rampa nedeniyle sırtlarında taşımak zorunda kalıyordu.
BAŞKAN YÜCEL, AİLENİN YOL SORUNUNU ÇÖZDÜ
Ailenin engelli çocukları ile birlikte yaşadığı sıkıntılar Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e anlatıldı. Başkan Yücel, olaydan haberdar olur olmaz Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Payallar Asfalt Şefliğine talimat verdi. Belediye ekipleri, aynı gün içerisinde hem yolun düzenleme çalışmasını hem de asfaltı yaparak ailenin hizmetine kazandırdı.
 
BABA ULUDAĞ: “ARTIK OĞLUMUZ TEKERLEKLİ SANDALYESİNİ KULLANABİLECEK”

Yapılan hizmetten dolayı çok duygulandığını ifade eden  Baba Hasan Uludağ, “Çocuğumuz 22 yaşında. Doğuştan rahatsız ve engelli. Güzelbağ yolu yapılınca bizim evin yolu yüksekte kaldı. Çocuğu arabasıyla çıkaramaz olduk. Durumumuzu Belediye Başkanımıza bildirince isteğimi geri çevirmedi. Yolumuzu istediğimiz gibi yapıp, asfaltladılar. Artık oğlumuzu, evden ana yola tekerlekli sandalye ile götürebileceğiz. Başkanımıza ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 12:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83