ALTSO'DAN TURİZM SEKTÖRÜNE BÜYÜK DESTEK

ALTSO Meslek Standartları Ve Yeterlilik Geliştirme Sınav Ve Belgelendirme Merkezi (ALTSO Voc-Test Merkezi), sektörde çalışan personelin Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav bedelini Avrupa Birliği hibesinden karşılayacak.

ALTSO'DAN TURİZM SEKTÖRÜNE BÜYÜK DESTEK

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, proje ile sektör çalışanlarına önemli avantajlar sağlandığına dikkat çekti.

banner111
ALTSO, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı İKG Operasyonel Programı kapsamında yürüttüğü UYEP II Projesinin doğrudan hibe bileşeni kapsamında 120.224 Avro hibe almaya hak kazandı.

“BAŞARILI ADAYLAR SINAV ÜCRETİNİ GERİ ALABİLECEK”

Hibe kapsamında,ALTSO, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile 08.10.2015 tarihinde Belgelendirme için Doğrudan Hibe Protokolü imzaladı. Protokol kapsamında,ALTSO Voc-Test Merkezi’nde, 08.10.2015-20.07.2017 tarihleri arasında Turizm Sektöründe Oda Temizleme Görevlisi (Seviye 2), Kat Sorumlusu (Seviye 3) ve Ön Büro Görevlisi (Seviye 4) olarak çalışan personelin Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarında başarılı olması halinde sınav bedelini fondan karşılayacak. Bu hibeden sınavlarda başarılı olan yaklaşık bin 500 personel faydalanacak.
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, başarılı adayların sınav için ödeyecekleri 290 TL’nin adaya geri ödeneceğini belirterek, “Sınavlara, tüm Türkiye genelinde sektörde çalışan personel başvurabilecek” dedi. Başvuruların ALTSO hizmet binası ikinci katında yer alan ALTSO Voc-Test Birimi tarafından alındığını vurgulayan Başkan Şahin, ALTSO olarak mesleki eğitimlere büyük önem verdiklerini dile getirdi.

ÇALIŞANLAR HİBEDEN NASIL FAYDALANACAK?

Hibeden faydalanmak için, adaylar, ALTSO Voc-Test Merkezi’ne “Personel Belgelendirme Başvuru Formu” ile birlikte ‘Doğrudan Hibe Aday Başvuru Formu’ nu doldurarak başvuracak; sınav bedeli olan 290TL’yi, elden ALTSO vezneye ya da Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın hesabına yatıracaklar. Yapılan sınavlar sonucu başarılı olan adaylardan MYK belge masraf karşılığını Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun hesabına (2015 yılı için 50TL) yatırarak, dekontu ALTSO Voc-Test Merkezi’ne iletecekler. ALTSO Voc-Test Merkezi Sınavlarda başarılı olarak belge almaya ve hibeden yararlanmaya hak kazanan adayları raporlayacak ve MYK’nın onayına istinaden ALTSO Voc-Test Merkezi adayın ödediği ücreti adayın hesabına geri iade ederek, bedeli Avrupa Birliği fonundan alacak.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLUĞU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 25/05/2015 tarihinde yayımlamış olduğu ilk tebliğ ile 40 meslekte belge zorunluluğu başlatıldı. Bu kapsamda söz konusu tebliğ ekindeki listede belirtilen mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirildi.
Tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (25 Mayıs 2016) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacak.
Bakanlık Tebliğinde yayımlanan 40 meslekte başlayan belge zorunluluğunun ilk aşamada Bakanlar Kurulu’nun belirlediği ücret tarifesi listesinde yer alan 106 meslekte devam etmesi sonrasında ise tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan mesleklerin tamamında uygulanması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83