ALANYA KENT KONSEYİ BURSA’DA

Alanya Kent Konseyi 4 yıldır geleneksel olarak düzenlediği, Alaiye Çatalca şehitleri anma organizasyonu 14-18 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştiriyor.

ALANYA KENT KONSEYİ BURSA’DA
İlk durak olan Bursa’da 700 yıllık tarihi Osmanlı köyü Cumalıkızık’ı ziyareti ile başladı. Daha sonrasında; Bursa merkezde, Osman Gazi, Orhan Gazi türbeleri, Ulucami ve Emir Sultan ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde Bursa Kent Konseyi başkan yrd. M.Lütfi Daşçı, Antalyalılar Derneği başkanı Dursun Çetin, Bursa Konyalılar Derneği başkanı Hakkı Sarıtaş ve Bursa basını Alanya ekibine eşlik etti. Alanya Kent Konseyi başkanı Nurhan Özcan, karşılayan heyetle birlikte Bursa Kent Konseyi kültür merkezi ve dernekler federasyonunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Basın açıklaması yapan Özcan; gezinin amacı ve Alanya hakkında bilgiler verdi. Bursa kent konseyi gelecek yıl, bu organizasyonun Bursa ayağında katkıda bulunarak bu projeye dahil olmak istediklerini belirttiler.
Bandırma’ya geçen 6 araç ve 260 kişilik Alanya Kent Konseyi heyeti geceyi burada geçirdi. Dönem başkanlığını Alanya’nın üstlendiği, Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun yönetiminde olan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Levet Coşkun, Alanya heyetini karşıladı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ZİYARETİ; DENİZ ve KARA SAVAŞLARI...

Organizasyonun ikinci gününde, şehitler diyarı Çanakkale deki önemli yerleri ziyaret eden heyete deneyimli rehberler eşlik etti. Çanakkale savaşları hakkında detaylı bilgiler veren rehberler zaman zaman duygulu anlar yaşattılar. 
Gelibolu yarımadasındaki; Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyaları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı, Settülbahir, Yahya Çavuş, 57.Alay, Conk Bayırı ziyaret edildi. Nurhan Özcan; 57. Alayda Şehit olan Alanyalı Kadiroğlu Mustafa’nın mezarına Alanya Kent Konseyi adına çiçek bıraktı.
Özcan yaptığı açıklamada; organizasyonun Edirne ve İstanbul’da Çarşamba akşamına kadar devam edeceğini ve bu projeye destek veren; Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Başakşehir belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar derneğine katkılıarından dolayı teşekkür ederiz, dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 09:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83