YAPI FUARI BAŞLIYOR

Bu yıl 18-21 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya Expo Center'da 23'ncü kez kapılarını açmaya hazırlanan Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı, hazırlıklarını tamamladı.

YAPI FUARI BAŞLIYOR

 Binlerce yeni ürün, malzeme ve teknolojik uygulamalarla dolu fuarda ayrıca biribirinden zengin profesyonel ticaret etkinlikleri ve mesleki eğitim programları bulunuyor. 300'ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın yer aldığı fuarı bu yıl 40 değişik ilden gelecek ziyaretçi guruplarının izlemesi bekleniyor. Ticaret ve Sanayi Odaları, Mimar ve Mühendis Odaları ve çeşitli mesleki kuruluşlar ile eşgüdümlü yapılan çalışmalarla Antalya'ya otobüslerle toplu olarak ulaşacak olan profesyonel ziyaretçiler Antalya'ya büyük bir canlılık ve heyecan katıyor. 

banner111
Antalya merkez olmak üzere Alanya'dan İzmir'e kadar uzanan sahil bandındaki turizm tesislerinde her yıl sezon bitiminde yoğun bir yenileme süreci yaşanıyor. Dünya turizminin değişen alışkanlık ve beklentilerine ve değişen standartlara paralel olarak otellerde ekolojik ürün ve malzeme kullanımı da önem arz ediyor. YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda bu yıl ekolojik ürünler oldukça ön plana çıkıyor. Turizm tesislerinin teknik yönetici ve yatırımcıları çok özel ürün ve malzemelerle YAPEX'de tanışacak.

Güneş enerjisi Antalya'nın yeni serveti

Yenilenebilir enerji dünyada önem kazanıyor. Antalya'da gerçekleştirilen G20 zirvesinin de en önemli konularının başında çevre kirliliğine ve karbon salınımına karşı alınacak önlem geliyor. 4 mevsim verimli güneş ışınları alan Antalya, yenilenebilir enerjide çok önemli avantajlara sahip bulunuyor. Solar enerji teknolojileri YAPEX'de sergileniyor, ayrıca Elektrik Mühendisleri Odası düzenlediği etkinlikler ile Güneş Enerjisi Yatırımları konusunu tüm boyutlarıyla ele alıyor. Özellikle otel ve iş merkezi yatırımcılarını son derece yakından ilgilendiren bu konu YAPEX salonlarında tüm detaylarıyla anlatılıyor.

Antalya Doğalgaza Tanışıyor

Öte yandan Antalya'nın tüm bölgeleri doğalgaz alt yapısıyla donatılmakta ve kentin neredeyse tamamına yakın kısmının tesisat çalışmaları tamamlanmaktadır. Önümüzdeki günlerde doğalgaz kullanımı tüm konutlar ve iş merkezlerinde süratle yaygınlaşmaya başlayacak. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yapex'de Antalya Doğalgazla Tanışıyor başlığı ile düzenleyeceği mesleki bilgilendirme toplantıları ile halkı ve yerel idarecileri bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 11:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83