ENGELSİZ KENT OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ

“Katılıyoruz, Engel Yok” Projesi Akdeniz Bölgesi Çalıştayı kapsamında Alanya’ya gelen dernek üyeleri Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

ENGELSİZ KENT OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ
Birçok engellilere yönelik faaliyet gösteren derneğin işbirliğinde gerçekleştirilen  “Katılıyoruz, Engel Yok” Projesi Akdeniz Bölgesi Çalıştayı Alanya’da yapıldı.     “Katılıyoruz, Engel Yok” Projesi Akdeniz Bölgesi Çalıştayı kapsamında Alanya’ya gelen Ana Kucağı Down Sendromlular Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği, Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği, Down Sendromu Derneği ve Engelsiz Yaşam Evi Derneği Engelsiz Park ve Yaşam Merkezini ziyaret etti. Dün gerçekleştirilen Akdeniz Bölgesi Çalıştayında engellilerin hakları, iş sektöründeki yeri ve istihdam süreci, engelli yakını olmak ve yaşanılan evreler konu başlıkları anlatılırken Alanya Belediyesi “Herkes İçin Alanya” projesiyle katılım sağladı. Çalıştay’da Alanya Belediyesi’nin projelerini ve vizyonunu anlatan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, “Alanya engelsiz kent olma yolunda hızla ilerliyor. Alanya Belediyesi olarak bizde çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Engellilerimize yönelik sosyal ve diğer faaliyetlerimiz artarak devam ediyor.’’ dedi.

ENGELLİ MERKEZİNE HAYRAN KALDILAR

Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel’in Alanya Belediyesinin vizyonu hakkındaki konuşmalarının ardından Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi sorumlusu Psikolog Esra Yemez “Herkes İçin Alanya” projesini ve bu doğrultuda yapılan çalışmaları aktardı. Herkes İçin Alanya sunumunu çok beğenen çalıştay heyeti Engelsiz Park ve Yaşam Merkezini ziyaret ederek yapılan uygulamaları yerinde inceleme fırsatı buldu. Merkezdeki her personel uzmanlık alanındaki çalışmalarını aktararak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Alanya’da engelli bireyler ve yakınları için yapılan çalışmaları takdirle karşılayan çalıştay grubu başta Alanya Belediyesi olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 16:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83