ALANYA BELEDİYESİ YAPEX RESTORASYON FUARINDA

Alanya Belediyesi Antalya Expo Center’de 18-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Yapex Restorasyon fuarına katıldı.

ALANYA BELEDİYESİ YAPEX RESTORASYON FUARINDA
Dört yıldır fuar etkinliğine katılmakta olan Alanya Belediyesi;  Alanya’nın kültürel mirasına sahip çıkma ve koruma yönünde yaptığı çalışmalarını sergilediği alan ile fuarı gezenlerin büyük ilgisini çekti.  Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan stand; yazılı, görsel panolar ve yerinde sergilenen mimari objelerden oluşuyor. Bu yılın konu başlığı “Kırsal Mirasın Geleceği”  olan fuar; Alanya Belediyesi’nin de üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği etkinlikleri ile destekleniyor.
Bu kapsamda fuarda; “Başkentten Kırsala Alaiye” başlığı ile Alanya’nın yayla kültürü ve evleri, kırsaldaki anıtsal yapılar ve özellikle Alanya’ya has “Şikarhane" denilen Selçuklu av köşkleri yazılı ve görsel olarak tanıtıldı.  Sergileme objeleri olarak taş ve ahşap bağdadi duvar işçiliğini gösteren bir örnek uygulama, yapılarda kullanılan çeşitli demir aksam, ahşap mimari detaylar gibi öğeler de öne çıkarıldı.

ALANYA BELEDİYESİ SÜREKLİLİK ÖDÜLÜ ALACAK

Fuar kapsamında yapılan etkinliklerden biri olan Tarihi Kentler Birliği ödül töreni Perşembe günü gerçekleştirilecek. Alanya Belediyesi bu törende “Hasanağalar Konağı Restorasyonu” çalışması ile süreklilik ödülünü alacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 17:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83