Eski Alanya Vaizi Antalya Müftüsü oldu

Eski Alanya Vaizi Antalya Müftüsü oldu
Antalya'nın Yeni İl Müftüsü Yalçinkaya oldu.

20.03.2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararnameye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süredir vekaletle yürütülen Antalya İl Müftülüğüne Diyanet İşleri Başkanlığında Daire Başkanlığı görevini yürüten Nazif Fethi Yalçınkaya atandı.

Peki Nazif Fethi Yalçınkaya kimdir?

1974 yılında Antalya'nın Elmalı Yuva Mahallesi'nde doğan Yalçınkaya, İlkokul'dan sonra Elmalı Kışla Kur'an Kursu'nda hafızlık yaptı, 1994 yılında Elmalı İmam-Hatip lisesinden, 1999 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu, 21/01/2001 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Bitlis İl Müftülüğünde stajyer vaiz olarak göreve başladı ve aynı yıl içinde İzmir Menemen Topçu Tugayında Vatani görevini tamamladı. 2003 yılında Antalya'nın Korkuteli İlçesine vaiz olarak naklen atandı, 2006 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Eğitim Merkezi Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursunu bitirdi. 2006–2012 yılları arasında Antalya Alanya İlçe Müftülüğünde Vaiz olarak görev yaptı. 2012 yılında Iğdır İli Tuzluca İlçe Müftüsü olarak atandı. 2015 yılında Antalya ili Gazipaşa ilçe müftüsü olarak tayin edildi. 2018 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Müftülük yaptığı yıllarda üç defa başarı belgesi ile taltîf edilmiştir.
Gazetemize konuşan Müftü Yalçınkaya "Memleketime İl Müftüsü olarak atanmanın bahtiyarlığını yaşamaktayım. Bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyorum. Antalya'yı iyi tanıyorum, Vaizlik, Müftülük ve Başkanlık Merkez teşkilatında görev yapmanın verdiği tecrübeyle Antalyamızdaki din hizmetlerine ivme kazandıracağımızı ümid ediyorum."dedi

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2021, 11:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83