"GAZETECİ KALEMİNİ SATAMAZ"

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin 11. genel kurulu sonuçlandı.

"GAZETECİ KALEMİNİ SATAMAZ"
 Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) konferans salonundaki genel kurula TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, CHP  İzmir milletvekili  Atila Sertel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı  Adem Murat Yücel, idari birim amirleri ve AGC üyeleri katıldı. 

'ALANYA KENDİ GÖBEĞİNİ KESMELİ' 

Genel kurulda konuşan TGF Genel Başkan vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, "AGC 20. yılını doldurdu. AGC almış olduğu sorumluluklarla AGC Alanyaya faydalı olmaya çalışıyor. AGC Alanyaspor’un ayağa kalkması için çalıştı. Ben Alanya’nın Büyükşehir olması gerektiğine inanıyorum. Alanya kendi göbeğini kesebilmeli.” 

'GAZETE SAYISI YARIYA İNDİRİLDİ' 

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Dim'den sonra konuşmasını gerçekleştirdi. Karaca, “Basın ilan kurumu gazeteleri birleştirme baskısıyla gazete sayısını yarıya hatta yarının altına indirdi. BYGEM gazeteci olmayanlara basın kartı almayı kolaylaştırdı. BYGEM TRT ve AA’da çalışan herkese basın kart alacak diyor. Böyle bir şey olur mu?” dedi. 
'ALANYA MEDYASI BİRÇOK İLDEN ÖNDE' 

Kaymakam Tanrıseven de “Gazetecilik zor zanaat. Yerel basın sorunları çevirerek yoluna devam edecektir. Alanya medyası günlük gazeteleri, gazete sayısı ve profili açısından birçok ilden önde”dedi. 

'GAZETECİ KALEMİNİ SATAMAZ"

Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen CHP İzmir milletvekili Atila Sertel "2015 de hala gazeteciler cezaevine atılıyor. Mecliste ülkenin gerçekleri saptırılıyor. Yalan söyleniyor.Türkiye 178 ülke arasında basın ve ifade özgürlüğü bakımından 154. sırada. Ugandanın 100. sırada yer aldığı bu tablo Türkiye’nin yüzünü kızartıyor. Benim kapım gönül kapım herkese açık.  Mecliste Alanya’nın hakkını savunan bir anlayış içinde olacağım.  Ben ona bir çamur atayım diye bir habercilik olmaz. Gazeteci kalemini satamaz. Halkımızın sorunlarını savunacağız. Sizin içinizden biri olmak istiyorum. AGC Türkiye’de örnek.  Alanya il olmayı hak eden bir konumda. Alanya il olmayı hak etti.”dedi. Konuşmaların ardından 11. Olağan Genel Kurul'da daha sonra divan oluşturuldu. AGC gündemi oylamaya sunularak kabul edildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu slayt eşliğinde üyelere sunuldu.Ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak üyelere sunuldu ve kabul edildi. Tüzük değişikliği talebi üyelerin oylamasına sunularak kabul edildi.Seçimle ilgili söz alan Refika Akgül'ün talebi üzerine seçimin nasıl yapılacağı üyelere sunuldu ve açık oy sistemiyle yapılması kabul edildi.

Genel kurul seçiminin ardından Mehmet Ali Dim konuşma yaptı. Dim, 'Herkese katılımlarından dolayı öncellikle teşekkürlerimi sunarım. Bize duyulan güveni devam ettirmek sürdürmek istiyoruz. Elbette demokrasi özümsediğimiz bir kavramdır. Elbette seçim demokrasinin olmazsa olmazdır. Ancak takdir edersiniz ki tüzüğümüz 'Mevcut medeni kanunuyla, anayasamıza paralel olarak hazırlanmış bir tüzüktür. Tüzüğümüz diyor ki başkan listesiyle çıkar aday olur. Bu liste eğer tek listeyse genel kurulun görüşü alınmak suretiyle açık oylama yapılabilir' diyor. Bu konuda da divan başkanımız oylamayı yaptı. Sizlerde oylarınızı kullandınız. Bu noktada ben asla bir yanlış algı olsun istemiyorum. Mutlak suretle arkadaşlarımızın bu listeye destek vereceğine inanıyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de birlikteyiz. Bundan sonra da yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. En başta Alanya'nın basın mensupları için başlattığı bir TOKİ projesi var bizde bu süreçte bunun arkasını bırakmadık bırakmayacağız. Bu konu ile ilgili olarak yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Çok güzel bir noktada, çok iyi bir noktada arsamızı bulduk, çalışmalara başladık. Çok kısa süre içerisinde olumlu bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Söz konusu arkadaşlarımızı çok güzel bir konumda, çok güzel bir rezidansta basın ya da medya sitesinde ev sahibi yapmayı sağlayacağız.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 11:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83