Gazetecilere aşı müjdesi! TGK'nın Sağlık Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonuç verdi

Gazetecilere aşı müjdesi! TGK'nın Sağlık Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonuç verdi
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun (TGK) gazetecilerin riskli grupta yer alarak koronavirüs aşısı sıralamasında öncelikli olarak yer alması için Sağlık Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonuçlandı. Bakanlık öncelikli gruba gazetecileri de ekledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK), Türkiye'de binin üzerinde gazetecinin koronavirüse yakalanması ve yaklaşık 20 gazetecinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerine, koronavirüs aşısında gazetecilere öncelik sağlanması için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptı. TGK tarafından yapılan başvuru sonuç verdi. Bakanlık öncelikli gruba gazetecileri de ekledi. Buna göre turkuaz basın kartı olan gazeteciler randevularını alarak aşı olabilecek. Öte yandan internet medyasında çalışan gazetecilere aşıda öncelik tanınmadı. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı konuyla ilgili, "Sarı basın kartı sahibi arkadaşlar e-nabız üzerinden müracaat edip aşı olabilecek. Emeği geçen herkese teşekkürler" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TGK, Sağlık Bakanlığı'na gazetecilere aşıda öncelik tanınması için başvuru yapmıştı.

Başvuru metninde şu ifadeler yer almıştı:

"Öncelikle, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı yurdumuzun dört bir yanında fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarımızı temsilen şahsınıza en içten şükranlarımızı sunuyoruz.

Sayın Bakanımız,

Sizin de yakından tanık olduğunuz gibi, sağlıkçılarımız ve güvenlik güçlerimizle birlikte basın mensuplarımız da Koronavirüs’e karşı büyük bir mücadele veriyor. Kamuoyunun haber alma özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımız, en riskli mesleklerden birini fedakârca gerçekleştiriyor. Süreç içinde binin üzerinde meslektaşımız koronavirüse yakalanarak tedavi görürken, ne yazık ki yaklaşık 20 meslektaşımız da görevi başında koronavirüs sonucu yaşamını yitirmiştir.

Bu gerçekler ışığında, gazetecilik mesleğinin riskleri göz önüne alınarak, aşılamada basın mensuplarının “öncelikli meslek grupları” arasına alınmasını, Türkiye’nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımla." 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2021, 08:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83