Geleneksel ezgiler bu festivalde

3’üncü Uluslararası Yörük Festivali coşkusu konserlerle devam ediyor. Geleneksel ezgilerin seslendirildiği konserler yoğun ilgi görüyor.

Geleneksel ezgiler bu festivalde
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Yörük Kültürünü dünyaya tanıttığı 3’üncü Uluslararası Yörük Festivali, muhteşem konserlere ev sahipliği yapıyor. Türk Halk Müziği’nin sevilen ezgileri ve bozkır esintileriyle Orta Asya’nın geleneksel müzikleri Antalyalılarla buluştu.

FESTİVALDE KONSER COŞKUSU

Festivalde ilk olarak adını Orta Asya’daki Tanrı Dağları’ndan alan Kırgızistan Halk Sanatçıları Ekibi Tengir Too sahne aldı. Kırgız halk ezgilerinin yanı sıra Türkçe eserler de seslendiren Tengir Too’ya Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi.

Festivalin ikinci gününde sevilen Türk Halk Müziği Sanatçısı Çağlar Yağız sahne aldı. Yörüklerin ve festivale katılan Antalyalıların hep bir ağızdan söyleyip oynadığı türkülerle festival muhteşem Antalya manzarası eşliğinde devam etti. Daha sonra sahneye Tuva Özerk Cumhuriyeti’nden Antalya’ya gelen Halk Sanatçıları Ekibi Alash Ensemble çıktı. Geleneksel bozkır ezgileri eşliğinde dans gösterileriyle de büyük beğeni toplayan Alash Ensemble, konar– göçer Yörük kültürünü müzikle buluşturdu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 10:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83