GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ BAŞLADI

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ev mutfaklarında gıda güvenliğinin geliştirilmesi ve yapılan pişirme, saklama hatalarının giderilmesi amacı ile ‘Ev Mutfaklarında Gıda Güvenliği’ isimli eğitim programı bugün Alanya Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti

GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ BAŞLADI
Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş’in sunumunda, güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Gıda güvenliği eğitimine katılanlara gıda maddelerinin satın alınması, pişirilmesi, muhafaza edilmesi hakkında bilgiler verilirken , pişmiş gıdaların çiğ gıdalar ile temasından kaçınılması, evde gıda saklama hataları, dondurulmuş gıda hakkında bilinen yanlışlar ve daha bir çok faydalı bilgi katılımcılar ile paylaşıldı.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş basın kuruluşlarında gıda ve beslenme ile çok fazla bilgi kirliliğinin bulunduğunu, bazı gıdaların faydalı diye öne çıkartılarak insanları yanlışa sürüklendiğini anlattı. Eğitim programının amacının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu belirten Erdoğmuş, Alanya Belediyesi olarak sağlık eğitimlerine devam edeceklerini söyledi.

Katılımcılara eğitim katılım belgeleri Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp tarafından verildi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 16:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83