HAMDULLAH EMİN PAŞA İÇİN MEVLİT OKUTULACAK

Hamdullah Emin Paşa Vakfının kurucusu ve Alanya’nın en eski hayırseverlerinden Hamdullah Emin Paşa için doğduğu yer olan Mahmut Seydi köyünde 17 Nisan Pazar günü Mevlit okutulacak.

HAMDULLAH EMİN PAŞA İÇİN MEVLİT OKUTULACAK

 

banner111

“TARİHİMİZİN EN BÜYÜK HAYIRSEVERİ”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, tarihimizin; “en büyük hayırseverlerinden olan Hamdullah Emin Paşa için mevlit okutulacak. Anlıyoruz ki hayırsever insanlar her zaman toplumun içerisinde adeta yaşıyor ve isimleri sık sık zikredilerek hayırla yad ediliyor. Bizler de Hamdullah Emin Paşa Vakfı Mütevelli Heyeti olarak Vakfın kurucusu Hamdullah Emin Paşanın ruhu için Mahmut Seydi Köyü'nde Pazar günü Mevlit okutularak değerli büyüğümüzü hayırla anmak istiyoruz” dedi.

“TÜM ALANYALILAR DAVETLİ”

Hamdullah Emin Paşa Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan ve Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, tüm Alanyalılara 17 Nisan Pazar günü Mahmutseydi Köyü'nde Hamdullah Emin Paşa için okutulacak olan Mevlide davet etti.

Mevlit programı, Mahmutseydi Köyü'nde  Hamdullah Emin Paşa İlköğretim Okulu'nda saat:10.30 itibari ile başlayacak. Okunacak dua ve Mevlit’ten sonra davetlilere öğlen yemeği ikram edilecek.

HAMDULLAH EMİN PAŞA KİMDİR?

1852 yılında Alanya’nın Mahmut Seydi köyünde doğan Hamdullah Emin Paşa, Mısır’da hukuk eğitimi almış, orada Harbiye Mektebine devam etmiş, daha sonra da İsviçre ve Londra’da hukuk ve iktisat eğitimi almıştır. Hukuk doktoru olarak İstanbul’da ağır ceza mahkemeleri başkanı olarak uzun süre görev yapmış, yaşlılığında köyüne geri gelmiş ve yaşamını orada sürdürmüştür. 1909’da kurulan Birinci Meclis’de Antalya Milletvekili olarak görev yapan Hamdullah Emin Paşa, doğduğu yer olan Mahmut Seydi köyünde 1923 yılında eğitime başlayan bir ilkokul yaptırmıştır. 

Hamdullah Emin Paşa Vakfı hizmetlerine, Alanya ve köylerinde vakfın adını taşıyan kütüphane, laboratuvar, dil laboratuvarı ve spor tesisleri yaptırılması yanında ilköğretim lise ve yüksek öğretim okulları yapılması ve işletilmesi de eklenmiştir.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83