"Hayvanları kanunların ötesinde sevgiyle sevmeliyiz"

Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ergün ve üyeleri, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Tanrıseven, "Hayvanları Kanunların ötesinde sevgiyle korumalıyız" dedi.

"Hayvanları kanunların ötesinde sevgiyle sevmeliyiz"

 4 Ekim "Dünya Hayvanları Koruma Günü" nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette, Dernek Başkanı Ergün, Kaymakam Tanrıseven'e Hayvan Hakları ile ilgili Uluslararası Sözleşmeler ve Hayvanları Koruma Kanunu hakkında bilgi verdi. Derneğin çalışmaları hakkında da bilgi veren Dernek Başkanı Ergün, "Dernek olarak amacımız; hayvanları çöplüklere veya yaşamlarını sürdüremeyecekleri yerlere bırakılmasını önlemek ve uzak alanlara atılmamasını sağlamaktır. Hayvan istismarı eden kişilerle de mücadele ediyoruz. Sayın Kaymakamımızın hayvanlara verdiği değeri çok iyi biliyoruz. Bugün buraya hem 4 Ekim "Dünya Hayvanları Koruma Günü" nedeniyle bir ziyaret gerçekleştirmek hem de bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etmek için geldik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

banner111
KAYMAKAM TANRISEVEN "ALANYA HAYVAN DOSTU BİR KENT"

Dünyanın; insan, hayvan ve bitkilerin birbirlerine zarar vermeden ya da en az zararı vererek yaşamak durumunda oldukları ortak bir mekan olduğuna işaret eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "İnsanlar, çevrelerindeki hayvan ve bitkilerin yaşamasına da azami düzeyde saygı göstermek durumunda. Hayvanları, kanunların ötesinde sevgiyle korumalıyız. Biz merhamet medeniyetinin insanlarıyız, bizim bütün yaklaşımlarımızda bu vardır. Türkiye'de hayvanlarla ilgili Kanun yeni yeni gelişiyor. Alanya'nın hayvan dostu da bir kent olduğunu düşünüyorum ve bunun için çalışıyoruz. Yasal haklar çerçevesinde hayvanlarla ilgili birçok çalışma yapıyoruz" dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 12:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83