HDP TABELASI İNDİRİLDİ AYYILDIZ ASILDI

Alanya'da sosyal medya üzerinden örgütlen halk, polis barikatlarını aşıp HDP binasındaki tabelayı indirdi, Türk bayrağı astı.

HDP TABELASI İNDİRİLDİ AYYILDIZ ASILDI

 Alanya'da terör olaylarını protesto etmek amacıyla eylem yapan gruba izinsiz oldukları gerekçesiyle polis müdahale etti. HDP binasına yürümeye çalışan gruba polis biber gazı ve tazyikli su sıktı. Polis barikatını aşan bazı göstericiler önce HDP binasındaki tabelanın üzerine Türk Bayrağı astı, ardından tabelayı indirdi. Çok kişinin dumandan etkilendiği olaylarda bazı göstericiler de gözaltına alındı.

banner111
SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENDİLER


Alanya'da geçen hafta gerçekleştirilen ve olaylarla sonuçlanan teröre tepki yürüyüşünün ardından bugün de benzer sahneler yaşandı. Bir grubun sosyal medya üzerinden oluşturduğu etkinlikle başlayan yürüyüşe katılan yaklaşık bin kişi, saat 18.00 sıralarında Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Günler öncesinden belli olan yürüyüş için çevre il ve ilçelerden gelen polis ve jandarma ekipleri kentin giriş ve çıkışlarında yoğun önlem aldı. Ekiplere polis helikopteri de destek verdi.


POLİSİN UYARISI DİNLENMEDİ


Polis, grubu yürüyüş ve toplanmalarının yasal olmadığı konusunda uyardı. Polisin uyarılarını dinlemeyen grup bir süre slogan attı ve İstiklal Marşı okudu. Bir süre daha slogan atan grup HDP ilçe binasına doğru harekete geçti. Uyarıları dinlemeyen grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi.


HDP'NİN TABELASINI İNDİRMEK İSTEDİLER


Bir emniyet amiri Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) gruba dağılmaları konusunda ikazda bulundu. Polis barikatını zorlayan gruba ilk müdahale burada geldi. Biber gazı ile dağıtılan grup bir süre sonra tekrar toplanarak HDP binasındaki tabelanın inmemesi halinde eylemlerinin sona ermeyeceğini söyledi. Polis ekipleri ise buna izin verilmesinin mümkün olmadığını belirterek gruptan tekrar dağılmasını istedi. Bu sırada polis barikatını geçmeyi başaran bir grup HDP binasına yöneldi.


TABELANIN YERİNE TÜRK BAYRAĞI ASTILAR


Ara sokaklarda tedbir alan yüzlerce polis tarafından grubun geçişine izin verilmedi. Bir kez daha biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale edilen göstericiler tekrar Atatürk Anıtı'na yöneldi. Gruptan bazıları polis barikatını aşarak HDP binasına ulaştı. Eylemin başlamasından 3 saat sonra göstericiler tarafından HDP binasındaki tabelanın üzerine Türk Bayrağı asıldı. Bunun sonrasında tekrar toplanan grup HDP binasının önüne giderek, parti tabelasını da indirdi. Biber gazından etkilenen bazı göstericiler ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis bazı göstericileri gözaltına aldı.


Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 23:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83