'HEDEFİMİZ ARAŞTIRMA ODAKLI BİR ÜNİVERSİTE OLMAK'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) TUBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanı (ARDEB) Prof. Dr. Zafer Evis’i konuk etti.

'HEDEFİMİZ ARAŞTIRMA ODAKLI BİR ÜNİVERSİTE OLMAK'

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, TUBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanı (ARDEB) Prof. Dr. Zafer Evis’i konuk etti.  ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Kazim Develioğlu, ARDEB Başkanı Prof. Dr. Zafer Evis, TUBİTAK Eğitim Tanıtım ve Program Değerlendirme (ETAP) Müdürü Hüseyin Akova, ALKÜ Rektörlük Daire Başkanları, Akademik Personel ve öğrenciler katıldı. 

banner111
“HOCALARIMIZDAN DAHA ÇOK PROJE BEKLİYORUM”

TUBİTAK Destek Programları ile ilgili konferansın açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ARDEB Başkanı Prof. Dr. Zafer Evis’in kendilerini kırmayarak ALKÜ’ye geldikleri için teşekkür etti. “Yeni bir üniversiteyiz ama inşallah çok güzel bir üniversite olacağız” diyerek konuşmasını devam ettiren Rektör Pınarbaşı, “Hedefimiz araştırma odaklı bir üniversite olmak. Öncelikle Alanyamız ve bölgemiz olmak üzere dünya çapında araştırmalar yapan, projeler yapan bir üniversite olmak istiyoruz. Bu kararlılığımızı göstermek için de TÜBİTAK ARDEB Başkanımızı Alanya’ya davet ettim. TUBİTAK projeleri Türkiye’deki en prestijli projelerdir. TUBİTAK yaptığımız projelere değer katan bir kurumdur. İnşallah siz değerli hocalarımızdan da bundan sonraki süreçte projeler bekliyoruz. Bu projelerle ilgili toplantılarımız, bilgilendirmelerimiz önümüzdeki günlerde yine devam edecek” diye konuştu. 

EVİS, ALKÜ’YÜ HEYECANLI BULDU

ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda ’TÜBİTAK Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri’’ başlıklı sunumunu gerçekleştirmek için kürsüdeki yerini alan ARDEB Başkanı Prof. Dr. Zafer Evis, TUBİTAK tarafından akademik personele sağlanan proje destekleriyle ilgili olarak geniş bir bilgilendirme yaptı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin yeni kurulmasına rağmen kendi birimine ALKÜ’deki akademisyenlerden proje başvurularının gelmeye başladığını belirterek, bu sayının ileriki zamanlarda daha da aratacağına inandığını ifade etti. Konuşmasının devamında Evis, “Yeni bir üniversite olmasına rağmen bir şeyler yapmak için çok heyecanlı olduğunuzu gördüm. Bu konuda birçok üniversiteden daha iyi olduğunuza inanıyorum. Bu durum Rektörümüzün bir yol haritasının olduğunun da bir göstergesidir” dedi. 

TUBİTAK’ın destek projeleriyle ilgili bilgilendirme yapmak için ALKÜ’ye gelen Evis’i, akademisyenlerinin yanı sıra kariyer planlamasına akademik bir yol haritası çizmek isteyen çok sayıda öğrencinin katılması da ARDEB Başkanı Evis’i mutlu etti. 





Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 09:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83